Prešovu došiel dych aj góly. Košice sú (nečakane) dva kroky od Fortuna ligy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Prešovu došiel dych aj góly. Košice sú (nečakane) dva kroky od Fortuna ligy

Na fotografii strelci košických gólov na Pasienkoch. Vpredu Pačinda, vzadu Liener.
Na fotografii strelci košických gólov na Pasienkoch. Vpredu Pačinda, vzadu Liener.FC Košice/Šimon Pavlišin
Ešte pred 24. kolom boli Košice na druhom mieste za Prešovom o päť bodov. Dva zápasy do konca druhej najvyššej futbalovej ligy na Slovensku sú už o bod lídrom tabuľky a majú všetko vo vlastných rukách. Postup dokonca môžu spečatiť už tento piatok na domácej pôde proti Myjave.

Nie je Slovan ako Slovan

Ponúka sa zaujímavá paralala s Fortuna ligou (keď sa už o ňu na východe strhla riadna bitka). Rovnako mesiac dozadu bola Dunajská Streda prvá o šesť bodov pred Slovanom, po nedeľňajšom šlágri je ale druhá o päť bodov. Zverenci trénera Vladimíra Weissa potrebujú získať dva body a sú majstrami.

Košičania v piatok cestovali na Pasienky, kde chceli odplatiť prehru rezerve Slovana z minulej jesene. Podarilo sa im to. V prvom polčase sa presadili Erikovia - Pačinda s Lienerom, prvý menovaný po zmene strán mohol luxusne zvýšiť na 3:0, proti bol Hrdina.

Mladíci z hlavného mesta následne zapli naplno. Tri šance mal Marcelli, ale Kira si s nimi buď poradil, alebo lopta letela mimo. Definitívu triumfu dal v nadstavenom čase Petrák. 

Slovan "B" - Košice 0:3

FC sa vrátilo na čelo tabuľky. Nevedelo sa, či dočasne, alebo na celý víkend. Ukázalo sa, že platila druhá možnosť. "Mužstvo je pod tlakom celú sezónu a chlapci sa s tým na jar veľmi dobre vyrovnali. Verím, že sa nám podarí splniť náš cieľ. Pozeráme sa na seba, máme pred sebou ešte dva zápasy,“ citovala klubová stránka Košíc asistenta trénera Ondreja Dudu st.

Už tento piatok môže favorit spečatiť svoj postup do Fortuna ligy. Potrebuje na to doma zvíťaziť proti Myjave a veriť, že Prešov zakopne aj do tretice... Žlto-modrí už od soboty večera vo veľkom vábia fanúšikov na dosť možno posledný domáci súboj v pozícii druholigového celku. 

Košice sú s kapitánom Pačindom blízko postupu do Fortuna ligy.
Košice sú s kapitánom Pačindom blízko postupu do Fortuna ligy.FC Košice/Šimon Pavlišin

Bez gólu 183 minút

Dva týždne dozadu mal Prešov všetky tromfy v rukáve. Lenže potom prišla nečakaná bezgólová remíza v Ličartovciach s Račou a teraz prehra 0:1 v Považskej Bystrici. Po Žákechovi môžu Košice písať oslavné ódy na Gerebenica, ktorý v deviatich jarných dueloch za MŠK strelil šiesty zásah a jedným z nich zostrelil aj "koňarov".

Považská Bystrica - Prešov 1:0

Pred 27. kolom sa Šarišania presadili v priemere každých 52 minút, aby teraz dvakrát vyšli naprázdno. Dostali sa do obdobia sucha, ktoré znamená, že budú s veľkou pravdepodobnosťou bojovať o Fortuna ligu najskôr v baráži. Samozrejme, zmena lídra je možná, ale Košice, ktoré čakajú na postup od leta 2019, si jedinečnú šancu nebudú chcieť nechať ujsť.

Detailný pohľad na čelo tabuľky.
Detailný pohľad na čelo tabuľky.Flashscore

Prešov zároveň na svojom účte na Facebooku zastavil možnosť komentovania príspevkov. To isté urobili aj Košice ešte v marci. V jednom prípade sa zbavenie tohto typu tlaku vyplatilo, v druhom prišlo asi neskoro. Alebo nie?

Dubnica dostáva ďalšiu šancu

Nie a nie spoznať prvého vypadávajúceho do III. ligy. Dubničania s 22 bodmi sa môžu stále udržať, tentoraz už ale naozaj potrebujú zvíťaziť - a to hneď dvakrát po sebe. Ich nekončiacej nádeji pomohol Dolný Kubín, ktorý prehral na umelej tráve "béčka" Žiliny.

Pozrite si kompletné výsledky II. ligy

Považania zároveň musia veriť v to, že nováčik zo severu Slovenska už žiaden bod nezíska a rovnako, že sa nebude dariť ani Rači, ktorá má 26 bodov a remizovala tretí raz po sebe.

Druhý cenný triumf v rade šiel na konto Humenného. A v najdôležitejšom čase. Po výhre práve nad Dubnicou 3:1 oskalpovali východniari aj Púchov vonku 2:0. Na konte majú 31 bodov a k definitíve udržania im stačí buď dvakrát remizovať, raz zvíťaziť, alebo to, aby Rača jeden zo svojich nasledujúcich dvoch duelov nevyhrala.

Kompletná tabuľka II. ligy po 28. kole.
Kompletná tabuľka II. ligy po 28. kole.Flashscore