Titul, ktorý znamená veľa. Pauschek siedmou výhrou vytvoril rekord, motivácia mu nechýba

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Titul, ktorý znamená veľa. Pauschek siedmou výhrou vytvoril rekord, motivácia mu nechýba
Pauschek oslavoval titul so Slovanom už siedmy raz.
Pauschek oslavoval titul so Slovanom už siedmy raz.TASR
Skúsený obranca Lukáš Pauschek (31) vyhral svoj siedmy titul v najvyššej slovenskej súťaži a osamostatnil sa na čele tejto historickej štatistiky.

Doteraz sa delil o prvenstvo s nigérijským legionárom, pretože šesťkrát vyhral Ibrahim Rabiu. Štyrikrát ako člen Slovana a dva razy dvíhal trofej nad hlavu v drese Trenčína. Pauschek zakaždým uspel v klube, ktorý ho vychoval a v ktorom strávil väčšinu seniorskej kariéry.

"Je to úžasné, veľmi sa teším a som úprimne rád. Bezprostredne po zápase mi to ešte možno až tak nedochádza, no emócie prídu. Zatiaľ nikto iný nemá sedem titulov, veľmi si vážim, že som ich všetky dosiahol práve so Slovanom," povedal pre klubový web.

Lukáš Pauschek s belasými vyhral v sezónach 2010/11, 2012/13, 2019/20, 2020/21, 2021/22, 2022/23 a 2023/24. "Myslím si, že každý rok býva náročnejší. V tomto sme sa však poučili z predošlej sezóny, keď sme doháňali manko. Nenechali sme nič na náhodu, šli sme úspešne v lige i Európe," pokračoval.

"Chcel by som dať klobúk dole pred chalanmi, ktorí odohrali kvantum zápasov ako Kuco či Kenan. Mali toho veľa v klube a niektorí aj v reprezentáciách, no neustále šli naplno. Úspešne sme prepínali medzi ligou a Európou, preto sa už teraz môžeme radovať aj s našimi fanúšikmi," nadviazal skúsený futbalista.

Pauschek je napriek veľkému počtu úspechov motivovaný do ďalšej práce: "Každý chce vyhrávať a získavať tituly, preto predsa hráme futbal. Tento titul pre mňa veľa znamená, vnímam to ako veľký tímový i osobný úspech," dodala opora Slovana.