Trenčania si uvedomujú dôležitosť štyroch zápasov, cielia na prvú šestku

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Trenčania si uvedomujú dôležitosť štyroch zápasov, cielia na prvú šestku
Zamyslený Ilija Stolica na tlačovej konferencii.
Zamyslený Ilija Stolica na tlačovej konferencii.TASR
Futbalisti AS Trenčín vstúpia do jarnej časti Niké ligy s ambíciou dostať sa do prvej šestky nadstavbovej časti. Ich prvým súperom bude v nedeľu o 17:30 FC Košice.

Trenčanom patrí po 18. kole piata priečka s 29 bodmi, rovnaký počet majú aj Podbrezová, Dunajská Streda a Banská Bystrica. Boje o postup do skupiny o titul tak budú tuhé. "Vieme, o čo hráme. Všetky mužstvá chcú ísť do najlepšej šestky, my tiež. Je to otvorené. Na najbližší zápas sa chceme veľmi dobre pripraviť, tak ako na ďalšie. Košice budú iné ako na jeseň, prišlo tam veľa nových hráčov," pripomenul kapitán tímu Damián Bariš na stredajšej tlačovej konferencii.

Futbalisti spod hradu Matúša Čáka odohrali v zimnej príprave päť stretnutí. Győr na úvod a Vyškov na záver zdolali. S Widzew Lodž a Mariborom sa rozišli zmierlivo. Nestačili iba na CSKA Sofia.

"Príprava nebola dlhá, čo bolo pre nás dobré. Zápasov sme neodohrali toľko, ale čo sme chceli, to sme natrénovali. Sústredenie v Turecku nám dalo veľa. Stretli sme sa tam s kvalitnými tímami, čo by nám mohlo pomôcť v jarnej časti," doplnil Bariš.

Záujem prebojovať sa do prvej šestky deklaroval aj športový manažér klubu Andrej Žáčik. "Klamali by sme si, ak by sme tvrdili opak. Zápasy v hornej šestke sú, samozrejme, atraktívnejšie. Nasledujúce štyri zápasy musíme zvládnuť."

Program najbližších zápasov z pohľadu Trenčína.
Program najbližších zápasov z pohľadu Trenčína.Flashscore

Tréner Trenčanov si pochvaľuje predovšetkým to, že v zimnom prestupovom období neprišlo v klube k výrazným hráčskym rošádam. "Jadro mužstva zostalo pokope. Ako väčšina trénerov, aj ja chcem robiť s rovnakým mužstvom čo najdlhšie. Tím už pozná, ako chceme hrať a chceme spoločne rásť," vyhlásil Ilija Stolica.