Generálky nikéligistov: Slavia vybavila ViOn do polhodiny, Trenčín naladený víťazne

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Generálky nikéligistov: Slavia vybavila ViOn do polhodiny, Trenčín naladený víťazne

Aktualizované
Slavia si hravo poradila s posledným celkom Niké ligy.
Slavia si hravo poradila s posledným celkom Niké ligy.Profimedia
Generálky na úvodné kolo Niké ligy v roku 2024 mali na programe v nedeľu aj posledné dva kluby z najvyššej slovenskej súťaže - oba nastúpili proti súperom z Česka.

Slavia Praha - Zlaté Moravce 4:1

O víťazovi duelu bolo rozhodnuté do 27. minúty. Presne vtedy totiž Slavia ukončila úspešnú pasáž, keď sa prvý raz presadila v 20. minúte a pred polhodinou hry už viedla 3:0.

Zlaté Moravce odvrátili hrozbu debaklu a ďalej inkasovali už iba raz - až po zmene strán, keď za domácich skóroval slovenský reprezentačný útočník Ivan Schranz. Čestný úspech zaznamenal ViOn v závere, do listiny strelcov sa zapísala zimná posila Marek Kuzma. Stretnutie sledovalo 6 214 divákov.

Obom tímom slúžil duel ako generálka na jarnú časť ligy a zároveň mal charitatívny rámec, keďže výťažok zo vstupného sa rozhodli aktéri venovať na pomoc vojnou zasiahnutej Ukrajine. Pôvodne mala Slavia odohrať prípravný zápas so Slovanom Bratislava. Ten však nastúpil na sústredení v Katare proti Dinamu Moskva, čo vedenie pražského klubu odsúdilo a plánovaný duel s "belasými" odrieklo.

Trenčín - Vyškov 1:0

Ako posledný nikéligista absolvoval generálku na jarnú časť Trenčín. Už sa zdalo, že v stretnutí gól nepadne, keď brankára hostí prekonal Rahim Ibrahim. Ten bude so spoluhráčmi uzatvárať aj budúcotýždňové 19. kolo najvyššej súťaže, keď AS privíta nováčika z Košíc. 

Program prvého jarného a celkovo 19. kola Niké ligy.
Program prvého jarného a celkovo 19. kola Niké ligy.Flashscore