Trnavské pohárové trápenie v Košiciach, Spartak vykúpili za päť minút žolíci z lavičky

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Trnavské pohárové trápenie v Košiciach, Spartak vykúpili za päť minút žolíci z lavičky

Spartakovci pokračujú v obhajobe triumfov zo sezón 2021/2022 a 2022/2023.
Spartakovci pokračujú v obhajobe triumfov zo sezón 2021/2022 a 2022/2023.TASR
Futbalisti Spartaka Trnava zvíťazili v osemfinále Slovenského pohára na pôde FC Košice 3:2, pričom ešte v 85. minúte prehrávali o gól. Obrat a postup obhajcu trofeje vybavili striedajúci hráči.

Košice - Trnava 2:3

V metropole východu videli diváci bláznivú otváraciu desaťminútovku. Prv potrestal dve chyby Djuriča Žan Medved, ktorý sa presadil v siedmej minúte, len aby o niekoľko desiatok sekúnd neskôr skóroval po individuálnom prieniku Kelvin Ofori. Na chvíľu sa dianie v Košickej futbalovej aréne upokojilo, Trnava prevzala iniciatívu, no následne opäť inkasovala po zlej organizácii defenzívy.

Oleksandr Golikov unikol pozornosti spartakovcov, zbehol si po ľavej strane na zadnú tyč, kde ho našiel center Faška. Ukrajinec aj za pomoci žrde a v sklze prinavrátil domácim vedenie. Hostia tlačili, ale mohli byť radi, že konštrukcia hrala tentoraz s nimi, keď do nej z 30 metrov pálil Gallovič

Aj na opačnej strane sa ďakovalo šťastene, pre zmenu po technickom pokuse košického odchovanca v službách Trnavy Bukatu. Rovnaký hráč mal ešte jednu šancu, rovnako ako Djuričin zaujímavú pätičku, zatiaľ čo hlavičku Štetinu v poslednej chvíli odpratal Kružliak.

V druhom polčase Spartak dominoval, ale dlho sa mu nedarilo vo finálnej fáze. Záverečná štvrťhodina všetko zlomila. Prv Daniel preveril Figueireda strelou zvnútra šestnástky, potom bol český krídelník faulovaný na ľavej strane a získal štandardku.

Postavil sa k nej striedajúci Bainovič, ktorý polovysokým centrom našiel Martina Šuleka. Ten ho pozdvihol dostatočne na to, aby lopta preletela ponad brankára a spadla pod brvno. Filip Bainovič sa následne stal hrdinom, keď reagoval na center Daniela, vo vzdušnom súboji zvalcoval obrancu a otočil na 3:2.

Trnava naďalej sníva sen o tretej výhre po sebe. Vo štvrťfinále bude cestovať opäť na východ - tentoraz na pôdu Michaloviec. A ak bude chcieť zdvihnúť nad hlavu trofej, musí sa do Košíc vrátiť znovu, keďže sa tam bude hrať finálový duel 53. ročníka Slovenského pohára.