Trnava je pripravená na dohrávku s Košicami. Koštrna: Musíme byť dominantní

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Trnava je pripravená na dohrávku s Košicami. Koštrna: Musíme byť dominantní

Koštrna verí v silu mužstva.
Koštrna verí v silu mužstva.Profimedia
Povinnosti v predkole EKL proti Lechu Poznaň ovplyvnili rozhodnutie Trnavy odložiť augustový domáci duel Niké ligy s Košicami. Spartak tak privíta východniarov v stredajšej dohrávke tretieho kola.

Domáci káder si bude chcieť napraviť chuť po ligovej remíze s Ružomberkom a európskej prehre 0:4 v bulharskom Razgrade. S mužstvom z dolného Liptova sa nie tak dávno stretli aj Košičania, ktorí pod Čebraťom prehrali 0:1. Následne podľahli doma lídrovi z Trenčína.

Trnava má na konte po siedmich odohraných dueloch Niké ligy deväť bodov, tím z metropoly východu nazbieral o dva menej. Obaja protivníci si zabezpečili aj účasť v ďalšom kole Slovenského pohára. Z aktuálneho košického výberu má skúsenosti s trnavským dresom kapitán Erik Pačinda i Lukáš Greššák.

Druhý menovaný na tamojšie pôsobenie spomína len v dobrom. "Keď som tam v roku 2014 prišiel, prvý polrok bol náročnejší na adaptáciu, ale potom sa mi začalo dariť a stal som sa kapitánom mužstva. Vrcholom môjho pôsobenia v drese Spartaka bol majstrovský titul v roku 2018 a potom aj účinkovanie v EL. Trnavu vnímam stále veľmi pozitívne a dokonca po skončení kariéry sa tam chcem s rodinou natrvalo usadiť," prezradil pre fckosice.sk

Aktuálna forma oboch celkov
Aktuálna forma oboch celkovFlashscore

Pred ligovým stretnutím ponúkol svoj pohľad pre klubový web "bílych andelov" Kristián Koštrna„Všetci sa tešíme na zápas. Teraz sme mali horšie výsledky, dostávali sme veľa gólov. Je tu ďalšia šanca, keď to môžeme napraviť. Myslím, že sme dobre pripravení, robili sme analýzu súpera. Vieme, čo chceme hrať. Verím, že na ihrisku si to sadne a budeme úspešní.“ 

Košické FC sa do najvyššej futbalovej súťaže síce vrátilo po dlhých rokoch, no so Spartakom si zmeralo sily v marci 2022. V osemfinále Slovnaft Cupu sa na novom štadióne KFA zrodila výhra hostí 2:1. Góly "červeno-bielych" strelli Škrtel a Ristovski. „Teraz sme doma my. Musíme byť dominantní a ukázať našu silu. Verím, že tri body ostanú u nás.“ dodal Koštrna.

Hostitelia musia stále myslieť aj na svoje účinkovanie v rámci Európskej konferenčnej ligy a veľmi dobre vedia, ako sa neskôr dajú zužitkovať ušetrené sily. Najbližší ligový súper im to ale určite nebude chcieť nijak uľahčiť, práve naopak. Výkop súboja je naplánovaný na 27. septembra o 20:30.