Trnava ukončila náročné obdobie výhrou na východe. Štetina: Klobúk dole pred všetkými

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Trnava ukončila náročné obdobie výhrou na východe. Štetina: Klobúk dole pred všetkými

Spartak si z Košíc odviezol všetky body.
Spartak si z Košíc odviezol všetky body.TASR
Futbalisti Trnavy víťazstvom na ihrisku FC Košice zakončili náročné obdobie, počas ktorého mali nahustený program v domácej súťaži aj v Európskej konferenčnej lige. Spartak zdolal nováčika Niké ligy tri dni po tom, čo remízou na ihrisku dánskeho Nordsjaellandu získal prvý bod v základnej skupine H.

Podľa obrancu Lukáša Štetinu reprezentačná prestávka padne Trnave vhod: "Musíme si dobre oddýchnuť. Máme za sebou náročné obdobie, počas ktorého sme striedali súťaže aj povrchy. V Košiciach bol mäkší trávnik, nedávno v Dánsku umelý."

Výsledkom z Nordsjaellandu si po troch prehrách v EKL vylepšili náladu, no naďalej sú na poslednej štvrtej priečke skupiny. Lepšie sa im darí v domácej súťaži, víťazstvo v Košiciach bolo pre nich tretie po sebe a posunulo ich na priebežné tretie miesto. 

"Mali sme za sebou náročný duel na umelej tráve. Vedeli sme, že v Košiciach sa budeme musieť zahryznúť. Bolo vidno, že už toho všetci máme dosť, vrátane mňa. Klobúk dole pred všetkými, že sme to zvládli a zvíťazili. Sú to cenné body," konštatoval Štetina.

Trnavčania nedovolili Košičanom zastaviť sériu prehier, ktorá trvá už deväť zápasov. Prvá polovica bola bez presných zásahov, gólové momenty priniesol až úvod druhej 45-minútovky.

"V prvom polčase sme hrali tak trochu hádzanú, žiadny moment prekvapenia tam nebol. Zmenilo sa to po tom, čo Erik Daniel "vysekal" obrancu, poslal pekný center a Azango hlavou skóroval. Potom Bainovič pekne vystrelil, keď to brankár nečakal," zhrnul Štetina.

Autor finálnej prihrávky pred prvým gólom Daniel priznal, že aj vzhľadom na náročnejší program mali "červeno-čierni" náročnejší vstup do súboja. "Ťažšie sme sa rozbiehali, ale potom sme sa do toho dostali. Vedeli sme, že musíme byť trpezliví a uhrať to. Na konci už bolo vidieť, že nám dochádzali sily."

Hráči Spartaka odohrajú nasledujúci duel o necelé dva týždne v nedeľu 26. novembra proti Podbrezovej, dovtedy plánujú psychicky aj fyzicky podstatný oddych a dôslednú prípravu na záver jesennej časti. 

"Je dôležité, že sme toto obdobie v zdraví prežili, pretože to nebolo jednoduché. Zásadne sa nám nerozšírila maródka a verím, že zranení hráči sa čoskoro dajú dokopy, lebo ideme do finále prvej polovice sezóny, ktoré chceme zvládnuť," poznamenal Štetina.