V úvode prvý, na konci v skupine o záchranu. Sú to ťažké pocity, reaguje trenčiansky Kmeť

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
V úvode prvý, na konci v skupine o záchranu. Sú to ťažké pocity, reaguje trenčiansky Kmeť
Aj krídelník Hilary Gong si môže vyčítať viacero zahodených šancí.
Aj krídelník Hilary Gong si môže vyčítať viacero zahodených šancí.astn.sk
Kto by to bol povedal, že jedným z tých, ktorému zostane v ruke "Čierny Peter", budú trenčianski futbalisti. Ešte v desiatom kole sa vyhrievali na prvom mieste. Nakoniec prežívajú obrovské sklamanie.

Skalica - Trenčín 0:0

Pritom Trenčín mal všetko vo svojich rukách. V poslednom kole základnej časti cestoval na skalický Letňák. Nie náhodou tam futbalisti spod hradu Matúša Čáka dokázali uspieť naposledy ešte v marci 2016. V nasledujúcich dvoch dueloch nestrelili súperovi ani gól. Do tejto štatistiky pridali po sobote tretí stret v rade. Azda najbolestivejší. V prípade víťazstva by sa po dvoch sezónach predstavili v skupine o titul.

"Smolná remíza. Sú to ťažké pocity. Vieme, že nám ušla šestka. Je to škoda. Dobre sme pracovali celú sezónu, podávali sme pozitívne výkony. Herne to vyzeralo fajn. Opäť sme zlyhali v koncovke, preto nie sme v skupine o titul," netajil sklamanie v mixzóne Matúš Kmeť.

Tabuľkové postavenie Trenčína.
Tabuľkové postavenie Trenčína.Flashscore

V desiatom kole mal so spoluhráčmi z prvej priečky na druhý Slovan náskok dvoch bodov. Lenže v jedenástom zlyhali práve na Tehelnom poli. Následne nedokázali streliť gól doma Skalici a ich šnúra bez víťazstva sa natiahla na osem zápasov. 

"Nešťastné rozdelenie tabuľky... Keď sa na ňu pozrieme, pokojne sa mohlo stať, že po dvoch ďalších kolách by sme boli tretí. Takto sa naša púť končí. Najlepšie môžeme skončiť siedmi. Samozrejme, ideme bojovať o Európu. Vo všetkých stretnutiach sme ukázali, že na to máme. Je škoda pre celú ligu, že nebudeme v majstrovskej nadstavbe," nadviazal Kmeť.

V spomínanom období sa trenčianska kríza prehĺbila natoľko, že mužstvo nielenže nevyhrávalo, ale ani nestrieľalo góly. Z ôsmich súbojov spomínanej série sa až v šiestich nedokázali zverenci Iliju Stolicu, ktorý pre kartový trest chýbal v Skalici na lavičke, strelecky nepresadili. Ich nemohúcnosť napríklad potvrdzuje aj štatistika zásahov mimo svoj štadión. Pod Urpínom sa radovali po viac ako 400 minútach. 

"Možno sme na to ešte neboli pripravení, aby sme zvládali z dlhodobého hľadiska takéto zápasy. Začiatok bol výborný, ale potom sme sa nevedeli nakopnúť. V 90 % dueloch sme boli lepší, predviedli slušné výkony... Máme na čom stavať a z čoho sa poučiť."

Štatistika zápasu proti Skalici.
Štatistika zápasu proti Skalici.Flashscore

"Sme sklamaní, že nie sme v prvej šestke. Zrádzala nás efektivita, čo vieme všetci. Sezóna pre nás pokračuje. Budeme sa snažiť vyhrať spodnú skupinu. Čakajú nás súboje so súpermi, s ktorým sa nám hrá doma i vonku ťažko," dodal pre klubovú televíziu AS TV kapitán Damián Bariš

Líder kabíny trenčianskeho AS naznačoval, že sa jeho tím stretne postupne s Košicami, Skalicou, Banskou Bystricou, Michalovcami a Zlatými Moravcami.