ViOn ukončil takmer ročné čakanie na výhru. Druhý hetrik v sezóne či päť striedaní Trnavy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

ViOn ukončil takmer ročné čakanie na výhru. Druhý hetrik v sezóne či päť striedaní Trnavy

Trnavčania v priamom súboji o druhé miesto tabuľky zlyhali pod Dubňom.
Trnavčania v priamom súboji o druhé miesto tabuľky zlyhali pod Dubňom.TASR/Flashscore
Posledný aprílový víkend priniesol 7. nadstavbové kolo, ktoré ponúklo viacero zaujímavých súbojov. Košičania pod tlakom zlyhávajú. Naopak, herne to svedčí Zlatomoravčanom, ktorí už nemusia byť takticky zviazaní. Situácia sa menila aj na čele tabuľky strelcov. Nielen na to sa pozrela redakcia Flashscore Správ v tradičných Udalostiach Niké ligy.

ViOn čakal takmer rok

Neuveriteľných 364 dní čakali Zlaté Moravce na prvé ligové víťazstvo, ak teda nepočítame baráž. Naposledy sa ViOn tešil ešte 29. apríla 2023 proti Ružomberku. Odvtedy odohralo mužstvo od Žitavy až 31 stretnutí. O premiérovej výhre v ročníku rozhodol zásahom skúsený útočník Marek Kuzma.

Ostatná forma ViOn-u.
Ostatná forma ViOn-u.Flashscore

Zlatomoravčania síce s určitosťou vypadnú, ale aspoň zažehnali negatívne rekordy a dali zabudnúť na Bardejov, keďže v tabuľke majú osem bodov. S určitosťou tak historické minimum (7) neprekonajú. ViOn následne oznámil, že v nasledujúcej sezóne bude jeho trénerom Roman Hudec, ktorý je v tomto ročníku asistent Pavla Majerníka v Skalici.

Druhý hetrik v sezóne

Hneď v prvom zápase tejto sezóny strelil hetrik Peter Kováčik. Podbrezovský futbalista rozhodol o víťazstve proti Dukle (4:1). Na ďalší takýto moment sa čakalo až do nedeľného stretnutia 7. kola nadstavby medzi Dunajskou Stredou a Slovanom. Postaral sa oň Matej Trusa. Celkovo má na konte osem ligových gólov, čo je jeho nový rekord.

Trusa prežíva medzi mužmi najvydarenejší ročník.
Trusa prežíva medzi mužmi najvydarenejší ročník.Flashscore

Okrem toho zaznamenal štyri asistencie, takisto ide o jeho osobný rekord. Zápas na Žitnom ostrove priniesol dokopy až osem presných zásahov, čo je najvyšší počet v sezóne. Rovnakým výsledkom 5:3 porazila na začiatku novembra Podbrezová hráčov Košíc.

Barseghjan na čele tabuľky strelcov

Dunajská Streda druhýkrát v sezóne zdolala na domácom trávniku Slovan, pričom pre bratislavský tím išlo len o tretiu prehru v sezóne. Istý majster však už má najlepšieho strelca Niké ligy, keďže Tigran Barseghjan sa postaral o svoj dvanásty presný zásah. Rovnako je aj lídrom medzi asistentmi (11). Šéf belasej lavičky Vladimír Weiss viackrát po spečatení šiesteho majstrovského titulu zdôraznil, že chcú aj najlepšieho strelca.

Aj vďaka Barseghjanovej forme vyhral Slovan titul predčasne.
Aj vďaka Barseghjanovej forme vyhral Slovan titul predčasne.Flashscore

V posledných štyroch dueloch má bilanciu štyroch gólov a jednej asistencie. Arménsky ofenzívny futbalista zažíva jeden z najlepších ročníkov v kariére. Dvanásť zásahov je vyrovnanie jeho zatiaľ najlepšej sezóny, ktorú zažil v kazašskom klube Kaisar Kyzylorda. Jedenásť asistencií ešte nikdy nedosiahol.

Moment kola: Päť striedaní trénera Gašparíka

Pod žilinským Dubňom sa hral priamy súboj o druhé miesto. Michal Ščasný pokračuje so svojimi novými zverencami bez prehry aj po treťom dueli. Vďaka výhre 2:0 sa dotiahli bodovo práve na Trnavu (51). Do konca sezóny sa tak fanúšikovia môžu tešiť na zaujímavý duel. Aj z hľadiska toho, že tretí DAC stráca len dva body, piaty Ružomberok päť. Hostia z malého Ríma pricestovali do Žiliny, na prekvapenie viacerých, bez potrebnej motivácie. Aspoň podľa slov trénera Gašparíka to tak vyzerá.

Veľmi nešťastne sa vyjadril v zápasovom hodnotení, keď uviedol, že sa jeho hráčom na umelom trávniku pod Dubňom nechcelo. "Bolo jasné, že to tak bude, hlavne keď hráte na umelke, ktorú oni nemajú radi. Môžete robiť čo chcete, to finále majú v hlavách a na tej umelke sa im hrať nechcelo. Bol to pre nás veľmi dôležitý zápas a takto to nemôže byť. S tým sa však asi nedá nič urobiť, lebo každý to má niekde v podvedomí a nechce sa pred finále zraniť. Bolo to cítiť."

Zápasová štatistika.
Zápasová štatistika.Flashscore

V ligovom strete o druhé miesto. O najlepšie v podaní Spartak od majstrovského ročníka 2017/18. Hlavne aj pre blížiace sa finále, ktoré Trnavčanov čaká v stredu 1. mája v Košiciach. Budú bojovať o zlatý hetrik. V 59. minúte siahol výrazne do mužstva, keď z hracej plochy stiahol päticu futbalistov (Daniel, Azango, Koštrna, Ofori, Kóša) a nových päť poslal do hry (Bernát, Mikovič, Ujlaky, Štefánik, Paur). Voľno dostal iba kanonier Michal Ďuriš. Napriek všetkému, nikto nechce určite prehrať, no podobná komunikácia nie je - voči vlastným fanúšikom - šťastná. 

Gól kola: Milan Vitális

Výhra Dunajskej Stredy proti Slovanu bola podčiarknutá aj nádherným gólom z priameho kopu, o ktorý sa postaral mladý stredopoliar Milan Vitális. Napriahol a trafil krásne do ľavého horného rohu brány, takže Trnovský ostal bez šance. Pre talentovaného futbalistu to bol druhý gól v Niké lige. (Vo videu v čase od 1:58).