Vonku je futbal iný, vraciam sa dravší. Vojtko sa nevie dočkať sezóny so Slovanom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Vonku je futbal iný, vraciam sa dravší. Vojtko sa nevie dočkať sezóny so Slovanom

Vojtko (v strede) proti dvojici súperov.
Vojtko (v strede) proti dvojici súperov.ŠK Slovan Bratislava
Po hosťovaní v chorvátskej Gorici sa obranca Matúš Vojtko (22) vrátil do bratislavského Slovana, s ktorým sa v týchto dňoch pripravuje na úvodný zápas 1. predkola futbalovej Ligy majstrov proti luxemburskému Swift Hesper. Bývalý mládežnícky reprezentant sa podľa vlastných slov vracia na Tehelné pole sebavedomejší a vyspelejší.

Krajný obranca zažil na hosťovaní v Gorici dramatickú sezónu. Jeho tím bojoval o záchranu medzi chorvátskou elitou, čo sa napokon aj podarilo. Matúš k tomu popri defenzívnej práci prispel jedným gólom a piatimi asistenciami. 

"Pred rokom sa mi neodchádzalo ľahko. Avšak vedel som, že hosťovanie mi môže pomôcť. Chalanov zo Slovana som na diaľku podporoval a sledoval vždy, keď sa dalo. Tešil som sa, keď som sa vracal späť," povedal pre klubový web Vojtko.

Vojtko by mal byť v lete súčasť plánov trénera Weissa.
Vojtko by mal byť v lete súčasť plánov trénera Weissa.ŠK Slovan Bratislava

"Vraciam sa oťukanejší a sebavedomejší. Futbal vonku je iný. Prichádzam dravší. Po futbalovej stránke som zistil, aké je to v zahraničí. Verím, že si tie dobré veci prinesiem naspäť do Slovana, aby som dokázal rýchlejšie pracovať s loptou," pokračoval.

"Belasí" počas prípravy absolvovali dve sústredenia, pričom pod vedením kondičného špecialistu Romana Švantnera a jeho tímu dostali zabrať. "Nikdy som nemal problém s behaním či kondičnými vecami. To, čo sme natrénovali, sa nám verím v dobrom vráti," uviedol Vojtko, ktorý v poslednom prípravnom zápase s Rapidom Bukurešť nastúpil na pravom kraji obrany.

"Moja dominantná noha je síce ľavá, no nerobí mi problém hrať aj napravo. Prispôsobím sa tomu, čo bude tréner odo mňa vyžadovať a potrebovať."

V uplynulých sezónach sa Vojtko predstavil fanúšikom na Slovensku i Chorvátsku.
V uplynulých sezónach sa Vojtko predstavil fanúšikom na Slovensku i Chorvátsku.Flashscore

Hráči Slovana vo štvrtok a piatok pokračovali v tréningovom mikrocykle. V kabíne i všade na štadióne už cítiť, že sa blíži prvý súťažný zápas novej sezóny.

"Príprava bude postupne smerovať k stredajšiemu zápasu. Tešíme sa, no zostávame plne koncentrovaní. Aj ja osobne sa neviem dočkať. Verím, že tímovo i osobne to môže byť dobrá sezóna. Budem pokračovať v tvrdej práci, aby som bol trénerovi k dispozícii a zabojoval o čo najviac minút na ihrisku," uzavrel Vojtko v rozhovore pre klubový web.