Zabojovať o prvú šestku a postúpiť v pohári, znie zo šatne Ružomberka pred štartom jari

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zabojovať o prvú šestku a postúpiť v pohári, znie zo šatne Ružomberka pred štartom jari

Ružomberok má pred sebou dôležité súboje.
Ružomberok má pred sebou dôležité súboje.FK Železiarne Podbrezová
Futbalisti MFK Ružomberok vstúpia do jarnej časti Niké ligy s cieľom prebojovať sa do prvej šestky. Podľa trénera Ondřeja Smetanu (41) sa v klube budú naďalej snažiť aj o napredovanie jednotlivých hráčov a jednou z ambícií je i úspech v Slovenskom pohári.

Ružomberčania začali so spoločnou prípravou na jarnú časť najskôr zo všetkých tímov - už 3. januára. Súčasťou nedávneho obdobia bolo aj týždňové sústredenie v Turecku, počas ktorého odohrali tri prípravné zápasy. "Kvitujem, že sme na niekoľko dní mohli naše zimné podmienky zameniť za perfektné trávnaté ihriská v Turecku. To, ako sme pripravení, však ukáže až prvý majstrovský duel v sobotu proti Trnave a následne aj celá jarná časť," poznamenal Smetana.

Jeho zverenci odohrali šesť prípravných súbojov, v ktorých dosiahli bilanciu 4 víťazstvá a 2 prehry. V generálke na ligovú jar prehrali s poľským Górnikom Zabrze 0:4. Po jesennej časti sú na 8. mieste Niké ligy, na prvú šestku strácajú sedem bodov. "Som rád, že aj od hráčov cítiť, o čo hráme a že chcú urobiť maximum. Druhý náš spoločný cieľ musí byť progres jednotlicov i celého tímu. Zmyslom našej práce je, aby sme sa posúvali a zlepšovali," zdôraznil Smetana.

V kádri už po jesennej časti nefiguruje brankár Ivan Krajčírik, ktorý prestúpil do poľského klubu Widzev Lodž. Do tímu sa vrátil obranca Alexander Mojžiš z hosťovania v Debrecíne. S priebežným postavením v tabuľke nie sú v Ružomberku spokojní a v jarnej časti by ho radi vylepšili.

Tabuľka Niké ligy pred jarnou časťou.
Tabuľka Niké ligy pred jarnou časťou.Flashscore

"Máme väčšiu stratu na prvú šestku, taká je realita. Urobíme všetko pre to, aby sme sa dostali do skupiny o titul a uvidíme, ako to dopadne. Nemalé očakávania máme v Slovenskom pohári," priznal kapitán Marek Zsigmund pred štvrťfinálovým zápasom SP proti Dunajskej Strede.