Zachytiť úvod a predvádzať stabilné výkony. Skaličania už bez defenzívnych opôr

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zachytiť úvod a predvádzať stabilné výkony. Skaličania už bez defenzívnych opôr

Tréner Majerník má pred štartom novej sezóny dobrú náladu.
Tréner Majerník má pred štartom novej sezóny dobrú náladu.TASR
Po predsezónnych zmenách v kádri nastala zmena na kľúčovom poste stopéra a dvojicu, ktorá bola podľa trénera Pavla Majerníka (44) najlepšia v lige, musia nahradiť iní. Klub zároveň pokračuje aj v budovaní infraštruktúry štadióna.

Stabilné výkony a zachytiť úvod

Futbalisti Skalice splnili v sezóne 2022/2023 tradičný cieľ nováčikov, teda záchranu, ako bonus obsadili v najvyššej súťaži 8. miesto. Pomerne dlho boli v hre o prvú šestku a boj v strede tabuľky, ideálne v jej lepšej polovici, je jeden z cieľov trénera Pavla Majerníka.

"Hlavná ambícia je zvládať zápasy a podávať stabilné výkony. Pre mňa je dôležité, aby sa chalani zlepšovali, plnili veci, ktoré od nich vyžadujeme a potom môžeme byť aj v tabuľke vyššie, ako minulú sezónu."

Skalica musí do polroka dobudovať na svojom štadióne rozcvičovne.
Skalica musí do polroka dobudovať na svojom štadióne rozcvičovne.TASR

Skaličania si uvedomujú dôležitosť dobrého vstupu do sezóny. Odštartujú ju domácim zápasom so Zlatými Moravcami, následne budú hrať v Ružomberku a potom ich čaká trojlístok s najvyššími ambíciami - Slovan Bratislava, Spartak Trnava a Dunajská Streda.

"Pre nás bude dôležité dobre vstúpiť do ligy. Prvoradé je pozitívne sa naladiť na ligu a získať doma tri body," uviedol tréner Pavol Majerník.

Bez "najlepších" stopérov

V skalickom tíme už nefiguruje stopérska dvojica Filip Blažek a Haiderson Hurtado. Obaja zamierili do českej ligy. Súčasťou skalického tímu je aj brankár Martin Junas, no ten je dlhodobo zranený a pre menšie zdravotné problémy nebude v úvode súťaže k dispozícii ani Adam Morong.

"V minulej sezóne som sa vyjadril, že máme najlepšiu stopérsku dvojicu v lige a za tým si stojím. Obaja podávali dobré výkony, z čoho vyplynulo aj to, že bol o nich záujem. Myslím si, že ich prestup pomohol aj klubu."

"Z môjho trénerského pohľadu je to pre mužstvo škoda a jasné, že nám budú chýbať, ale je tam Oliver Podhorin, ktorý im kryl chrbát a ukazuje sa veľmi dobre. Prišiel Michal Ranko, ktorý výborne pozná skalické prostredie. Chceme vyhrávať hlavne doma a verím, že oni dvaja budú mať dostatočnú kvalitu, aby nám v tom pomohli," uviedol Majerník.

Zľava generálny manažér Lukáš Varga a vedľa neho tréner Pavol Majerník
Zľava generálny manažér Lukáš Varga a vedľa neho tréner Pavol MajerníkTASR

Popri kádri dobudovať infraštruktúru

K zmenám došlo pred novou sezónou nielen v hráčskom kádri, ale aj v infraštruktúre klubu.

"Zostáva nám splniť poslednú podmienku, na ktorú máme pol roka, a to je dobudovanie rozcvičovní. Máme k tomu vypracovaný projekt a v priebehu jesennej časti ho zrealizujeme. Potom nás ešte čaká dostavba jednej tribúny. Harmonogram nám beží tak, ako sme si ho naplánovali, sme v komunikácii so zväzom aj s Komisiou pre štadióny a ihriská Slovenského futbalového zväzu," vysvetlil generálny manažér klubu Lukáš Varga.

Výsledky Skalice v príprave.
Výsledky Skalice v príprave.Flashscore