Arsenal je na čele. Newcastle vyrovnal 101-ročný rekord, Dúbravka musel nútene zaskakovať

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Arsenal je na čele. Newcastle vyrovnal 101-ročný rekord, Dúbravka musel nútene zaskakovať
Aktualizované
Newcastle doma porazil Manchester United.
Newcastle doma porazil Manchester United.Profimedia
Futbalisti Arsenalu vyhrali v sobotnom zápase 14. kola anglickej Premier League proti Wolverhamptonu a potvrdili prvé miesto v tabuľke. Skvelý duel zažili hráči Burnley, ktorí uštedrili debakel Sheffieldu United. Newcastle tretí raz po sebe porazil Manchester United, čo sa mu podarilo naposledy pred 101 rokmi.

Arsenal - Wolverhampton 2:1

Skóre stretnutia otvoril Saka, strelil jubilejný 100. gól Arsenalu v roku 2023. Tento klub sa na takúto métu dostal len ako piaty, pred ním to dokázali Manchester City (137), Real Madrid (119), Bayern (111) a Leverkusen (110). Angličan v počte presných zásahov za Arsenal o jeden prekonal Fabregasa (36). Zároveň je po Salahovi druhým futbalistom tohto ročníka Premier League, ktorý prispel na gól v desiatich rôznych zápasoch.

Rozdelenie bodov nezmenil ani zásah Cunhu v závere. Hosťom sa zranil brankár . "Gunners" víťazstvom potvrdili prvé miesto v tabuľke, kde majú 33 bodov, čo je o štyri viac ako druhí "Citizens", tí však majú nedeľný duel proti Tottenhamu k dobru. Wolverhampton ostáva na 13. priečke.

Brentford - Luton Town 3:1

Brentford ukončil krátku sériu dvoch prehier a doma sa tešil proti Lutonu, ktorý nenadviazal na posledný úspešný duel s Crystal Palace. Do streleckej listiny sa zapísal ako prvý domáci útočník Maupay, ktorý neskôr aj asistoval. Francúz pritom strelil len svoj tretí ligový gól od začiatku sezóny 2022/23. Víťaznú ranu zaznamenal prvým zásahom od februára tohto roku obranca Mee.

Burnley - Sheffield United 5:0

Burnley vyhrávalo prakticky okamžite po rozohrávke. Rodriguez sa vďaka tomuto gólu stal prvým hráčom v histórii Premier League, ktorý sa presadil dvakrát v kariére počas úvodných 15 sekúnd. Pred desiatimi rokmi sa mu to podarilo v drese Southamptonu proti Chelsea. Domáci v súboji nováčikov nedali súperovi žiadnu šancu, k čomu pomohla aj červená karta pre McBurnieho.

Premiérový zásah za Burnley a zároveň v Premier League zaznamenal mladý Koleosho. Sheffield United po prehre klesol na predposledné miesto, práve za svojho sobotného súpera, ktorý je osemnásty. Oba celky sa ale nachádzajú v zóne zostupu. Burnley strelilo štyri alebo viac gólov v PL na domácom Turf Moor prvý raz od roku 2018.

Zároveň počas tohto stretnutia strelilo až presnú tretinu zo všetkých zásahov aktuálneho ročníka (15). "The Clarets" zaznamenali najvyššie víťazstvo v Premier League a prerušili sériu deviatich prehier po sebe.

Nottingham - Everton 0:1

Everton ukazuje, že napriek trestu a odpočtu bodov sa psychicky nezlomil a bude robiť všetko pre to, aby sa zachránil. Na pôde Nottinghamu vyhral tretí vonkajší zápas po sebe, čo sa mu podarilo prvýkrát od januára 2021. Predtým zdolal West Ham a Crystal Palace. "Toffees" sú momentálne druhým najlepším tímom na ihriskách súperov, získali už trinásť bodov. Viac iba Tottenham (14). Everton má momentálne sedem bodov a je osemnásty. Za normálnych okolností by ich bolo už sedemnásť. Nottingham je pätnásty.

Newcastle - Manchester United 1:0

Newcastle prvýkrát po 101 rokoch dokázal poraziť Manchester United tretí raz po sebe. Napriek početnej maródke predviedli "straky" ďalší bojovný výkon a aby toho nebolo málo, tak sa zranil aj brankár Pope. Na záverečné minúty prišiel do hry slovenský gólman Martin Dúbravka.

Ten v aktuálnom ročníku chytal mimo národného tímu iba raz a takisto proti Manchestru United. Pri postupe v Ligovom pohári (3:0) udržal 1. novembra čisté konto. 

O jediný presný zásah sa postaral Gordon, ktorý otvoril skóre stretnutia v tomto ročníku už tretí raz. Domáci počas prvého polčasu vyslali až 14 striel. "Red Devils" za posledných osem rokov čelili za úvodných 45 minút nanajvýš pätnástim. Newcastle poskočil priebežne na piate miesto, hostia klesli na siedmu priečku.

Aktuálna tabuľka Premier League.
Aktuálna tabuľka Premier League.Flashscore