Arsenal je opäť lídrom Premier League. Musíme a chceme byť lepší, krotí emócie Arteta

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Arsenal je opäť lídrom Premier League. Musíme a chceme byť lepší, krotí emócie Arteta

Arteta sa drží nohami na zemi.
Arteta sa drží nohami na zemi.AFP
Manažér Mikel Arteta vyhlásil, že Arsenal sa nesmie nechať uniesť svojimi šancami na titul v Premier League. Španiel sa tak vyjadril po tom, čo v tvrdom londýnskom derby jeho káder zdolal mestského rivala z Tottenhamu.

Kanonieri sa do polčasovej prestávky dostali do trojgólového vedenia. Spurs v druhej polovici reagovali len dvoma zásahmi a po neskorej trefe Sona z 87. minúty ostali tri body hosťom. "Nenechajte sa uniesť. Len pochopte, že musíme a chceme byť lepší. Je tu priestor na zlepšenie, čaká nás duel proti Bournemouthu," povedal Arteta.

Tottenham - Arsenal 2:3

Arsenal tak najbližšiu sobotu hostí spomínaný tím Cherries, napínavé preteky o titul ukončí zápasmi na pôde United a doma s Evertonom. Po týchto súbojoch bude dúfať, že City udrží v tabuľke za sebou. "Motivácia a to, čo je pred nami, je krásne," vravel španielsky kouč po nervóznom závere súboja s Tottenhamom. O víťazný gól sa už v 38. minúte postaral Havertz.

Po domácej prehre s Aston Villou v Premier League a vypadnutí z Ligy majstrov po dvojzápase s Bayernom nazbierali Gunners deväť ligových bodov, z toho šesť v londýnskych derby. Pred Spurs zdolali Chelsea a Wolves. Arteta uviedol, že jeho tím je pripravený na výzvu a plný chuti, keďže sa snaží získať svoj prvý ligový titul za posledných 20 rokov.

"Odohrali sme mnoho minút, veľa zápasov. Je to emocionálne náročný mesiac, ale na tréningu som hráčov dokonca musel zastaviť, pretože chceli viac. To je dobré znamenie. Tento tím má veľa odvahy a odhodlania. Mám vieru vo svojich hráčov," dodal s úsmevom.

Arsenal bude dúfať, že Citizens zaváhajú.
Arsenal bude dúfať, že Citizens zaváhajú.Flashscore