Arsenal je pripravený konkurovať najlepším tímom na svete, hlási obranca Zinčenko

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Arsenal je pripravený konkurovať najlepším tímom na svete, hlási obranca Zinčenko

Obranca Arsenalu Oleksandr Zinčenko tlieska fanúšikom
Obranca Arsenalu Oleksandr Zinčenko tlieska fanúšikomAFP
Obranca Arsenalu Oleksandr Zinčenko (27) je presvedčený o veľkej sile svojho mužstva. Ukrajinský futbalista si myslí, že londýnsky tím svojou honbou za slávou v Premier League a Európe dokázal, že sa môže rovnať s poprednými svetovými klubmi.

Gunners sa naďalej udržali v hre o prvý anglický titul po 20 rokoch víťazstvom 2:0 nad zostupom ohrozeným Lutonom. V pretekoch o trofej tak zostali spolu s Liverpoolom a úradujúcim majstrom Manchestrom City. Zverenci Mikela Artetu sú v hre aj o triumf v Lige majstrov - čaká ich štvrťfinálový dvojzápas s nemeckým gigantom Bayernom.

Arsenal v aktuálnej ligovej sezóne už obral o body Liverpool aj City a Zinčenko verí, že práve táto skutočnosť je dôkazom toho, že ambície klubu získať významné domáce a európske ocenenia sú opodstatnené.

"Ukazuje to, že sme pripravení konkurovať najlepším tímom na svete. Nie je ľahké hrať proti City či Liverpoolu vonku, takisto ani proti iným tímom - nechcem byť neúctivý voči ostatným. Je to dôkaz, že Arsenal je pripravený bojovať. Vieme, že v tejto sezóne bojujeme o niečo veľké," vravel ukrajinský bek.

TOP 5 tabuľky Premier League.
TOP 5 tabuľky Premier League.Flashscore

Arsenal počas väčšiny minulej sezóny viedol v boji o titul, no v záverečnej fáze ho stratil. Zinčenko, ktorý pred svojím príchodom do Londýna získal štyri tituly Premier League práve so Citizens, povedal, že dúfa, že sklamanie z minulej sezóny pomôže kádru ako inšpirácia v jeho najnovšej snahe o trofej:

"Už máme túto skúsenosť, boli sme dosť ďaleko od ostatných a potom sme v závere neurobili to, čo sme chceli. Musíme si to vziať so sebou a uvidíme, čo sa bude diať. Tento rok sme všetci získali viac skúseností, hrali sme spolu oveľa viac a myslím si, že sa zlepšujeme."

Prvý zo záverečných ôsmich duelov ligovej sezóny bude pre Arsenal znamenať súboj na ihrisku Brightonu. Následne ho okrem iného čakajú aj mužstvá ako Chelsea, Tottenham či Manchester United.