Liverpool je späť na čele. Chelsea po šialenom závere zdolala United, hetrik Palmera

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Liverpool je späť na čele. Chelsea po šialenom závere zdolala United, hetrik Palmera
Aktualizované
Liverpool je opäť na prvom mieste tabuľky Premier League.
Liverpool je opäť na prvom mieste tabuľky Premier League.TASR
Futbalisti Liverpoolu vyhrali vo štvrtkovom zápase 31. kola anglickej Premier League proti Sheffieldu United a vrátili sa na prvé miesto tabuľky. Chelsea zdolala Manchester United, pričom hetrikom sa blysol Cole Palmer (22). Dvakrát sa presadil v nadstavení druhého polčasu.

Liverpool - Sheffield United 3:1

Uruguajský útočník Darwin Núñez aj so šťastím otvoril skóre, pretože ho svojim odkopom trafil brankár Grbič a lopta skončila v sieti. Liverpoolský futbalista v tejto sezóne prispel už na 30 gólov vo všetkých súťažiach (18+12), z toho polovica prišla v kalendárnom roku 2024, čo je najviac spomedzi všetkých hráčov Premier League (10+5).

V druhom polčase si síce Conor Bradley strelil prvý vlastný gól za Liverpool a hostia živili nádej aspoň na remízu, ale nádhernú strelu z hranice šestnástky do rohu brány vystrúhal Alexis Mac Allister. Argentínsky záložník v posledných šiestich súťažných zápasoch strelil štyri presné zásahy a na tri asistoval.

Poistku pridal prvým ligovým gólom od 21. februára striedajúci Cody Gakpo. Škót Andy Robertson si pri tomto zásahu pripísal len druhú asistenciu v aktuálnej sezóne Premier League, no celkovo ich má na konte 58, čo je historicky najviac spomedzi obrancov.

The Reds zdolali Sheffield United v lige siedmy raz po sebe s celkovým skóre 16:2. Liverpool sa vrátil na prvé miesto tabuľky, kde má 70 bodov, čo je o dva viac ako získal druhý Arsenal a o tri než tretí Manchester City. Hostia ostávajú na poslednej priečke.

Zverenci trénera Kloppa mali až 83,1-percentné držanie lopty. Od začiatku sezóny 2003/04 je to najvyššie číslo v Premier League. Zároveň v záverečnej štvrťhodine strelili 26 gólov, jednoznačne najviac.

Chelsea - Manchester United 4:3

Conor Gallagher otvoril skóre stretnutia už po troch minútach a 38 sekundách, čo je najrýchlejší gól Chelsea v stretnutiach proti Manchestru United od októbra 2016, keď Pedro potreboval iba 30 sekúnd. Veľmi dobrý štart domácich podčiarkol Cole Palmer a to siedmou premenenou penaltou v sezóne.

V úplnom závere potom pridal ôsmy úspech. Iba Frank Lampard (10) dal za Chelsea v jednej sezóne viac penált. Samotný Palmer zatiaľ z bieleho bodu ani raz nezlyhal a iba dvojica Yaya Touré (11/11) a Dimitar Berbatov (9/9) má v PL na konte viac úspechov bez toho, aby sa z bieleho bodu aspoň raz pomýlila.

Palmer v jedenástej minúte nadstavenia po rohovom kope dokonal premiérový hetrik v seniorskej kariére a Chelsea po šialenom závere vyhrala 4:3. Anglický ofenzívny mladík sa priamo podieľal už na 24 góloch, čo je najviac spomedzi všetkých hráčov do 23 rokov v TOP 5 európskych ligách.

Alejandro Garnacho sa trafil dvakrát, na konte má už sedem gólov a tri asistencie. To je najviac spomedzi všetkých tínedžerov v Premier League. Argentínčan zažil už tretí dvojgólový duel v tejto sezóne. Naposledy to ako tínedžer dokázal Michael Owen (1998/99). Okrem neho sa presadil tiež kapitán Bruno Fernandes

Antony sa vďaka asistencii prvý raz v tejto sezóne Premier League podieľal na presnom zásahu. Diogo Dalot si treťou ligovou a štvrtou súťažnou asistenciou vytvoril nové sezónne maximum. Tréner ten Hag cez polčas pre zranenie stiahol Varaneho, ktorého nahradil Evans, ale po 20 minútach musel odísť aj on a do hry naskočil mladý Kambwala.

Chelsea je prvým tímom najvyššej súťaže od roku 1989, ktorý v šiestich súťažných zápasoch po sebe strelil a zároveň inkasoval aspoň dva góly. Naposledy sa to stalo práve hráčom tohto londýnskeho klubu. Manchester United sa stal štvrtým tímom tejto sezóny Premier League, proti ktorému súperi vyslal viac ako 500 striel (Sheffield United, Luton, West Ham). 

Aktuálna tabuľka Premier League.
Aktuálna tabuľka Premier League.Flashscore