Haalanda si zastal. Som prekvapený, reaguje Guardiola na kritiku legendy United

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Haalanda si zastal. Som prekvapený, reaguje Guardiola na kritiku legendy United
Erling Haaland nezažil cez víkend najlepší zápas.
Erling Haaland nezažil cez víkend najlepší zápas.AFP
Pep Guardiola (53) povedal, že Erling Haaland (23) by mal byť rešpektovaný ako "najlepší útočník na svete" po tom, čo hviezdu Manchestru City podrobil nepríjemnej kritike Roy Keane (52).

Bývalý kapitán Manchestru United Keane pre Sky Sports uviedol, že Haalandova celková hra bola zlá a pôsobil ako hráč štvrtej ligy (League Two).

Haaland sa dostal pod paľbu kritiky Keanea za nevýrazný výkon v nedeľňajšom zápase City s Arsenalom, ktorý je jeho rivalom v boji o titul v Premier League.

Haaland je s 18 gólmi najlepším strelcom Premier League v sezóne po tom, čo v minulej získal Zlatú kopačku počas pozoruhodnej prvej sezóny v City.

Erling Haaland z Manchestru City v objatí s Gabrielom z Arsenalu.
Erling Haaland z Manchestru City v objatí s Gabrielom z Arsenalu.AFP

Vo všetkých súťažiach sa presadil 52-krát, keď Guardiolovi zverenci vyhrali Premier League, Ligu majstrov a FA Cup. Keane potom priznal, že 23-ročný Nór nemá pred bránou súpera konkurenta. Na Guardiolu však Keanove poznámky neurobili dojem a trval na tom, že akúkoľvek vinu za bezgólový výkon proti Arsenalu by si mal rozdeliť tím.

"Nesúhlasím s ním, absolútne nie. Je to najlepší útočník na svete a pomohol nám vyhrať to, čo sme vyhrali v minulej sezóne. Erling je výnimočný," poznamenal Guardiola v utorok novinárom.

"Dôvodom, prečo si nevytvárame šance, nie je Erling. Štandardy, ktoré Erling má, sú neuveriteľné a každý očakáva obrovské veci. Sú zápasy, v ktorých by mohol byť lepší, ale počas duelu s Arsenalom som vedel, že dôvodom, prečo si nevytvárame šance, nie je Erling."

"Potrebovali sme viac ľudí v šestnástke. Ak by sme ich mali, Erling by mal viac priestoru. Niekedy sa to stáva. Ak chcete strieľať góly, priveďte k súperovmu brankárovi viac hráčov, je to také jednoduché."

Neúspech City proti Arsenalu znížil ich snahu získať bezprecedentný štvrtý anglický titul za sebou. Pred stredajšou návštevou Aston Villy na Etihad Stadium zaostávajú za vedúcim Liverpoolom o tri body.

Guardiola bude potrebovať dravého Haalanda, ak chce City predĺžiť svoju majstrovskú nadvládu. Španiel na druhej strane súhlasí s tým, že kritika je súčasťou práce profesionálneho hráča. "Ak to ako futbalista nechcete akceptovať, musíte sa venovať inej práci," skonštatoval Guardiola.

"Keď ste verejne známa osoba, musíte to akceptovať. Preto keď rokujete o zmluve, musíte si pýtať veľa peňazí, aby ste tieto momenty akceptovali. Som prekvapený, že kritika prichádza od bývalých hráčov. Pri novinároch to chápem, pretože nikdy neboli na ihrisku, ale pri bývalých hráčoch je to vždy prekvapenie," uzavrel.

Manchester City - Aston Villa (streda, 21:15)