Haaland? Ako hráč z tretej ligy. Kanonier to po šlágri Premier League schytal od legendy United

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Haaland? Ako hráč z tretej ligy. Kanonier to po šlágri Premier League schytal od legendy United
Haalandovi sa proti Arsenalu nedarilo.
Haalandovi sa proti Arsenalu nedarilo.Profimedia
Nestrelil gól a nezaujal. Možno aj preto Manchester City v Premier League iba remizoval s Arsenalom 0:0. Výsledok duelu dvoch ašpirantov na majstrovský titul potešil konkurenčný Liverpool, ktorý vedie tabuľku o dva body. Kanonier Citizens Erling Haaland (23) sa však stal terčom ostrej kritiky. Pustil sa do neho expert Roy Keane (52).

Haaland mal zdravotné problémy a vynechal veľa zápasov, hoci je stále najlepším strelcom Premier League. Po zápase s Arsenalom to však od bývalého hráča Manchestru United poriadne schytal. Keane si vo všeobecnosti myslí, že Nór je pred bránou najlepší na svete, ale jeho posledné výkony sú diametrálne odlišné. "Jeho hra je celkovo zlá. Musí sa zlepšiť," rýpol si niekdajší stredopoliar United do hráča mestského rivala.

Ten má v zápasových štatistikách sedem úspešných prihrávok, bránu Arsenalu však netrafil, z čoho logicky plynie, že nemohol dať gól. "Keď sa na neho dívam, je ako hráč z tretej ligy. Celkovo sa jeho hra musí zlepšiť," konštatoval Keane na adresu strelca, ktorý v aktuálnej sezóne Premier League nastrieľal súperom 18 gólov.

Médiá tiež pripomínajú, že Keane sa počas svojej hráčskej kariéry dostal do problémov s Haalandovým otcom. A veci sa poriadne vyhrotili. Najprv Alf-Inge Haaland írskeho hráča zranil, potom ho obvinil zo simulovania. To však nebola pravda. Keane chýbal rok na ihrisku pre roztrhnutý skrížený väz.

Drsný príbeh mal aj pokračovanie. Haaland starší prestúpil do Manchestru City a Keane súpera v roku 2001 škaredo fauloval. Dostal červenú kartu a pokutu. Neskôr vo svojej autobiografii priznal, že zákrok na otca súčasného kanoniera Citizens vopred plánoval. Hrubým faulom, ktorým sa začala po priznaní írskeho futbalistu zaoberať aj anglická FA a udelila tvrdší trest, sa vlastne skončila kariéra Alfa-Ingeho Haalanda. Aj preto má jeho súčasná kritika mladého Nóra trochu zvláštny nádych.