Domáca gólová séria City sa skončila. Bod berieme, stále sme v hre o titul, hlási Guardiola

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Domáca gólová séria City sa skončila. Bod berieme, stále sme v hre o titul, hlási Guardiola

Guardiola má za sebou ďalšiu bitku s krajanom.
Guardiola má za sebou ďalšiu bitku s krajanom.Reuters
Manažér Manchestru City Pep Guardiola (53) trvá na tom, že jeho káder je v tesnom boji o titul v Premier League stále tým mužstvom, ktoré môže byť majstrom. Španiel sa tak vyjadril po nedeľňajšej remíze s rivalom z Arsenalu.

City na Etihad Stadium skórovalo v 57 súťažných zápasoch za sebou, v nedeľu ale narazilo na pevnú defenzívu Arsenalu. Zverenci Mikela Artetu nedovolili domácim presadiť sa na vlastnej pôde prvýkrát od októbra 2021, keď ich Crystal Palace zdolal 2:0.

Remíza umožnila Liverpoolu dostať sa na čelo tabuľky so 67 bodmi, druhý Arsenal stráca dva a je o bod pred úradujúcimi majstrami. Na otázku, kto je v súčasnosti najlepším mužstvom, Guardiola odpovedal: "Man City." Následne dodal: "Vaša reakcia? Nesúhlasíte?"

Manchester City - Arsenal 0:0

Tréner obhajcov titulu poukázal na väčšiu vyrovnanosť tímov v lige. Do úvahy bral aj minulú sezónu, keď sa City odpútalo od Gunners až v závere a napokon vyhralo o päť bodov. "Keď som videl hrať Liverpool, povedal som, že nemôžeme mať náskok 10 bodov, keď vidím hrať Arsenal, nemôže to byť 16 bodov, sú naozaj dobrí," povedal Guardiola a pokračoval:

"Tímy Jürgena a Mikela sú výnimočné, ale stále sme v hre o titul. Chceme vyhrať? Áno. Hráme tak, aby sme vyhrali? Áno. Vytvorili sme si v nedeľu viac šancí? Nie. Vytvorili si ich súper veľa? Nie. Takže to bol tesný zápas. Bola to bitka," dodal kormidelník Citizens.

"Som spokojný. Povedal som chlapcom, nech nie sú smutní. Poznám svojich hráčov a viem, ako sa správajú. Arsenal robí veľa dobrých vecí," uviedol španielsky kouč. City v tejto sezóne zatiaľ ukoristili od tímov z prvej päťky len štyri body, zatiaľ čo v minulej to bolo 16.

"Samozrejme, radšej by sme vyhrávali, ale bod berieme. Ostáva deväť zápasov, uvidíme, čo sa stane. Jediné, čo môžeme urobiť, je osviežiť si myseľ a nohy na stredu proti Aston Ville," zhodnotil pred ďalším súbojom.

Najbližší program Manchestru City.
Najbližší program Manchestru City.Flashscore