Arsenal si rozdelil body s Manchestrom City, na čelo tabuľky poskočil Liverpool

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Arsenal si rozdelil body s Manchestrom City, na čelo tabuľky poskočil Liverpool

Aktualizované
Liverpool sa teší z troch bodov.
Liverpool sa teší z troch bodov.AFP
Futbalisti Liverpoolu vyhrali v nedeľnom zápase 30. kola anglickej Premier League na domácej pôde proti Brightonu a priebežne majú na prvom mieste tabuľky dvojbodový náskok pred Arsenalom, ktorý uhral bezgólovú remízu s Manchestrom City.

Liverpool - Brighton 2:1

Skóre otvoril už po 87 sekundách parádnou strelou do rohu brány Danny Welbeck, čím sa v stom zápase za Brighton postaral o najskorší gól tímu hostí na Anfielde od októbra 2019, keď sa Harry Kane z Tottenhamu trafil po 47 sekundách. Anglický útočník zaznamenal svoj pätnásty gól proti tímom z Big Six, tretí do siete Liverpoolu.

Domáci však pomerne rýchlo vyrovnali. Luis Díaz sa presadil dvanásty raz v sezóne. Po zmene strán poslal svoj tím do vedenia Mohamed Salah, presadil sa deviatou strelou v zápase a aspoň raz skóroval v každom z ostatných troch súťažných duelov.

Egypťan sa proti Brightonu presadil už deviaty raz, pridal šesť asistencií. Stačilo mu na to 14 zápasov. Od začiatku februára prehral van Dijk prvýkrát hlavičkový súboj v Premier League, po 25 úspechoch ho prekonal Lewis Dunk.

Jürgen Klopp vyhral prvýkrát v PL zápas proti Robertovi De Zerbimu a zdolal tak aspoň raz každého manažéra, proti ktorému nastúpil. Liverpool vyhral už siedmy zápas tejto sezóny PL po tom, ako v stretnutí prehrával, čo je najviac v histórii počas jedného ročníka. Celkovo v takýchto dueloch nazbieral 26 bodov.

Manchester City - Arsenal 0:0

Manchester City vstupoval do zápasu bez zranených obrancov Walkera a Stonesa, navyše v prvom polčase musel nútene striedať aj Aké. Stretnutie však neprinieslo ani jeden gól. To znamená, že Arsenal v súbojoch Premier League na pôde Cityzens skóroval počas posledných 545 minút len raz, trafil sa Holding.

Liverpool tak ostáva na čele tabuľky so ziskom 67 bodov. O dva menej majú Gunners, City ich získali 64. Zaujímavosťou stretnutia bol okrem iného fakt, že brankár Stefan Ortega vyhral v prvom polčase jeden hlavičkový súboj, pričom žiadny iný hráč domácich nezaznamenal vyšší počet.

Zverenci trénera Guardiolu neskórovali na domácom štadióne prvý raz od októbra 2021, ukončili tak svoj 50. zápasovú šnúru, ktorá trvala neuveriteľných 882 dní. David Raya je prvým brankárom sezóny PL s desiatimi čistými kontami a prvým od spomínaného októbra 2021, ktorý udržal nulu na Etihade. Vtedy to dokázal Guaita.

Aktuálna tabuľka Premier League.
Aktuálna tabuľka Premier League.Flashscore