Strhujúci záver v Brentforde. Chelsea nezdolala oslabené Burnley, Dúbravka sa po dráme tešil

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Strhujúci záver v Brentforde. Chelsea nezdolala oslabené Burnley, Dúbravka sa po dráme tešil

Aktualizované
Newcastle vyhralo dramatický zápas proti West Hamu.
Newcastle vyhralo dramatický zápas proti West Hamu.AFP
Futbalisti Newcastlu vyhrali v úvodnom sobotnom zápase 30. kola anglickej Premier League proti West Hamu po divokej prestrelke 4:3. Zaujímavý záver priniesol aj posledný duel sobotného programu, v ktorom Brentford remizoval s United 1:1. Oba zásahy padli v nadstavenom čase.

Newcastle - West Ham 4:3

Newcastle poslal do vedenia už v šiestej minúte z penalty Alexander Isak, ale následne West Ham predviedol otočku tromi gólmi. Hneď pod dva sa podpísal Mohammed Kudus, ktorý jeden sám strelil a na ďalší asistoval. Jarrod Bowen sa presadil pätnásty raz v sezóne a stále zlepšuje svoju najlepšiu sezónu.

Navyše skóroval ôsmy raz vonku, čo v drese Hammers naposledy dokázal Mike Small počas ročníka 1991/92. Celkovo má na konte 19 gólov vo všetkých súťažiach. Od vzniku Premier League sa žiadny hráč West Hamu nedostal na 20 alebo viac. Bowen vyrovnal rekord, ktorý držal John Hartson (1997/98).

Straky však výborne zvládli záverečné minúty. Najskôr Isak premenil druhý pokutový kop a stal sa prvým hráčom Newcastlu, ktorému sa to podarilo na domácom štadióne od februára 2011, kedy tak učinil Joey Barton. Striedajúci Harvey Barnes v 83. minúte vyrovnal a na začiatku nadstavenia rozhodol o výhre svojho tímu.

Celé stretnutie za Newcastle odchytal slovenský brankár Martin Dúbravka, ktorý zo štyroch striel na jeho bránu tri razy inkasoval. Napriek tomu sa mohol tešiť z výhry, ktorá bola od polovice februára iba druhá v Premier League.

Newcastle pre zranenia prišiel o Lascellesa aj Almiróna, navyše v závere bol vylúčený Gordon. Hosťom sa zas zranil brankár Areola.

Bournemouth - Everton 2:1

Dominic Solanke otvoril skóre svojim 16. gólom v tejto sezóne Premier League, čím vyrovnal rekord klubu, ktorý drží Josh King (2016/17). Beto síce v závere vyrovnal, ale rozhodnutie priniesol nešťastný vlastný gól, o ktorý sa postaral skúsený obranca Seamus Coleman.

Chelsea - Burnley 2:2

Chelsea síce otvorila skóre, ale gól Disasiho nakoniec pre ofsajd neplatil. V závere polčasu fauloval Lorenz Assignon v pokutovom území a po druhej žltej karte bol vylúčený. Za protesty videl červenú kartu aj tréner Vincent Kompany. Hráči Burnley dostali červenú kartu v piatich z 15 vonkajších duelov.

Nariadenú penaltu premenil Cole Palmer, ktorý sa presadil dva razy. Mladý Angličan skóroval trinásťkrát v tejto sezóne Premier League, čo z hráčov Chelsea naposledy dokázal Tammy Abraham počas ročníka 2019/20. Palmer má na konte aj osem asistencií, dokopy sa tak podieľal na 21 góloch.

To pred v ním v prvej sezóne za Chelsea dokázali len štyria hráči. Boli to Jimmy-Floyd Hasselbaink (32, 2000/01), Eden Hazard (20, 2012/13), Diego Costa (23, 2014/15) a Francesc Fàbregas (21, 2014/15). Oslabené Burnley však dokázalo na začiatku druhého dejstva vyrovnať na 1:1 a v závere aj na 2:2.

Nottingham - Crystal Palace 1:1

Sheffield United - Fulham 3:3

Prvý polčas síce nepriniesol ani jeden gól, ale v druhom padli až tri. Sheffield United dlho pomýšľal na tri body, pretože viedol 3:1. Pri každom zásahu bol Ben Brereton Díaz, ktorý sa dvakrát presadil a raz asistoval. Bilanciou 1+1 sa prezentoval Ollie McBurnie.

V 85. minúte však znížil DeCordova-Reid a bod pre Fulham zachránil Rodrigo Muňiz. Pre brazílskeho útočníka to bol už ôsmy gól od začiatku februára, pričom žiadny iný hráč ich v tomto časovom horizonte nezaznamenal viac. Slovenský brankár hostí Marek Rodák bol iba na lavičke náhradníkov.

Tottenham - Luton 2:1

Luton mal fantastický štart do zápasu proti veľkému favoritovi, pretože do vedenia ho dostal Tahith Chong. Tomu stačili na presný zásah len dve minúty a sedemnásť sekúnd. Tottenham inkasoval skôr na domácej pôde naposledy v marci 2014, keď skóroval Tomáš Rosický z Arsenalu po 72 sekundách.

Spurs mali viacero šancí, ktoré zahodili. Dočkali sa až v 51. minúte, vlastný gól si strelil obranca hostí Issa Kaboré. V závere prekvapenie odvrátil Son Heung-Min. Kórejčan sa presadil v lige pätnásty raz, čo je jeho tretia najlepšia sezóna v kariére. V posledných 33 zápasov proti nováčikov má skvelú bilanciu 22+10.

Aston Villa - Wolverhampton 2:0

Moussa Diaby strelil svoj piaty gól v tejto sezóne Premier League a Aston Villa sa stala len štvrtým klubom, ktorý má aspoň päť päťgólových hráčov. Pri druhom zásahu Ezriho Konsu pridal asistenciu. Pre anglického obrancu to bol premiérový zásah na ligovej scéne od decembra 2021.

Brentford - Manchester United 1:1

Oba góly padli až v samom závere. Hostí poslal do vedenia v šiestej minúte nadstavenia Mason Mount. Bol to jeho prvý zásah od decembra 2022. O tri minúty neskôr však zariadil deľbu bodov domáci Kristoffer Ajer.