Príde Everton o ďalšie body? Finančná strata klubu sa vyšplhala až na dvojnásobok

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Príde Everton o ďalšie body? Finančná strata klubu sa vyšplhala až na dvojnásobok

Toffees neprežívajú ideálne obdobie.
Toffees neprežívajú ideálne obdobie.AFP
Everton po odpočte šiestich bodov za porušenie finančných pravidiel bojuje o udržanie sa v Premier League. Klub z Liverpoolu vo svojej najnovšej účtovnej uzávierke tentoraz oznámil ďalšiu stratu v podobe 89,1 milióna libier za súťažný ročník 2022/23.

Strata Evertonu tak oproti sezóne 2021/22 výrazne vzrástla, uzávierka financií vtedy vykázala deficit 44,7 milióna libier. Tentokrát je to takmer dvakrát viac. Klub z Goodison Parku obvinil zo zvýšenej straty pozastavenie sponzorských zmlúv s kľúčovými obchodnými partnermi na dobu neurčitú.

Najnovšie informácie o stratách Toffees, ktoré súvisia aj s vysokými investíciami do nového štadióna, prichádzajú v čase, keď sú ich financie pod drobnohľadom. Do 8. apríla sa majú dozvedieť verdikt z druhého obvinenia z porušenia pravidiel Premier League o ziskovosti a udržateľnosti.

Okrem šiestich bodov, ktoré už klub stratil, by mohol byť postihnutý ďalším odpočtom. Podľa pravidiel PSR môžu kluby prísť o maximálne 105 miliónov libier za obdobie troch sezón, teda o 35 miliónov za jeden ročník, inak im hrozia sankcie.

Everton, ktorý v sobotu prehral s Bournemouthom, je v súčasnosti v tabuľke najvyššej anglickej súťaže na 16. mieste. Zverenci Seana Dycha sa nachádzajú len tri body nad pásmom zostupu, pričom do konca sezóny zostáva odohrať deväť zápasov.

Postavenie Evertonu v tabuľke Premier League.
Postavenie Evertonu v tabuľke Premier League.Flashscore