Arsenal nedal šancu Chelsea, dvomi gólmi zažiarili Havertz aj White

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Arsenal nedal šancu Chelsea, dvomi gólmi zažiarili Havertz aj White
Arsenal hladko zdolal Chelsea.
Arsenal hladko zdolal Chelsea.Profimedia
V utorkovej dohrávke 29. kola anglickej Premier League vyhrali futbalisti Arsenalu proti Chelsea a upevnili si priebežne prvé miesto v tabuľke, kde majú 77 bodov, čo je o tri viac ako získal druhý Liverpool a tretí Manchester City stráca štyri. The Reds však disponujú jedným stretnutím k dobru a Cityzens dokonca dvomi. Chelsea ostáva na deviatej priečke.

Arsenal - Chelsea 5:0

Chelsea siedmy raz v tejto sezóne Premier League nastúpila v základnej zostave, ktorej priemerný vek bol menej ako 24 rokov. Nebol v nej ale skvele hrajúci Cole Palmer, ktorý vypadol pre chorobu. Rekord počas jedného ročníka drží Leeds s desiatimi zápasmi (1999/00).

Domácich poslal do vedenia už v štvrtej minúte Leandro Trossard. Pre Belgičana to bol desiaty ligový gól, čo je jeho najlepší počin v PL, len dvakrát v kariére ich dal viac. Zároveň sa postaral o pätnásty zásah v rámci všetkých súťaží. Vďaka asistencii už na dvanásty ligový gól prispel Declan Rice (6+6). Nikdy v kariére na to nebol lepšie.

Navyše v Premier League celkovo prispel na 32 gólov (16+16), takže až 37,5 % z toho prišlo od prestupu do Arsenalu. Domáci vyslali počas prvého polčasu až trinásť striel, čo je najviac v zápasoch proti Chelsea od sezóny 2003/04.

Obranca Ben White za 45 minút vytvoril najviac šancí, až tri. Krátko po zmene strán bola jeho aktivita odmenená gólom, našiel si odrazenú loptu po rohovom kope. Potom pridal dokonca druhý, čo sa mu medzi seniormi ešte nikdy nepodarilo.

Presadil sa tretí a štvrtý raz v sezóne, čo je jeho nový rekord. Pred týmto ročníkom pritom v 106 dueloch skóroval iba dvakrát. Rovnako dvakrát sa presadil Kai Havertz, trafil sa do siete bývalého klubu, čo dokázal proti The Blues ako 28. hráč v PL. Nikto z predošlých 27 sa ale nepresadil dvakrát v jednom zápase.

Nemec strelil desiaty a jedenásty gól ligovej sezóny, naďalej navyšuje svoj najlepší počin v PL. K tomu pridal päť prihrávok. V posledných desiatich zápasoch PL prispel na jedenásť gólov (7+4). Krásnym pasom za obranu ho pri prvom zásahu našiel Ødegaard, kapitán Arsenalu zaknihoval siedmu ligovú asistenciu, potom pridal ôsmu.

Vyšší počet mal počas kariéry len raz a to ešte v drese Vitesse (13) počas ročníka 2018/19. Kanonieri strelili päť alebo viac gólov do siete The Blues v PL prvý raz od októbra 2011. Zlou správou pre domácich však je, že pre zranenie musel odstúpiť kľúčový obranca Gabriel Magalhães.

Tréner Mauricio Pochettino ani na ôsmy pokus nevyhral stretnutie PL na pôde Arsenalu (0-4-4). Chelsea prvýkrát od roku 2003 prehrala dvakrát po sebe na štadióne Gunners.