Flashscore zostava 34. kola Premier League: Žiaril Olise a Gakpo, citeľná demolácia West Hamu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Flashscore zostava 34. kola Premier League: Žiaril Olise a Gakpo, citeľná demolácia West Hamu
Michael Olise sa výrazným spôsobom podpísal pod demoláciu West Hamu.
Michael Olise sa výrazným spôsobom podpísal pod demoláciu West Hamu. Flashscore / Profimedia
Hoci bol program 34. kola v Premier League pre semifinále FA Cupu neúplný, v siedmich zápasoch padlo 30 gólov a aj preto sa v ňom objavili výnimočné výkony. Medzi hviezdy kola patrili Eberechi Eze, Sergio Reguilon a Cody Gakpo, no najvyššie známky dostali brankár Burnley Arijanet Murič a útočník Crystal Palace Michael Olise. Kto ďalší sa prebojoval do ideálnej zostavy najvyššej anglickej súťaže na základe hodnotenia Flashscore?
Ideálna zostava 34. kola.
Ideálna zostava 34. kola.Flashscore

Brankár

Arijanet Murič (Burnley) 8,9

V poslednom čase sa dostal na titulky novín pre zoznam rôznych chýb a hlúpych gólov. Tentoraz sa však vykúpil výnimočným výkonom pri víťazstve Burnley 4:1 na pôde zostupujúceho Sheffieldu. Kosovský brankár zaznamenal 10 ťažkých zákrokov - z toho osem po zakončení zvnútra pokutového územia - a pomohol svojmu tímu k veľmi cennému víťazstvu. Vďaka Muričovi Clarets stále živia nádej na záchranu.

Murič a jeho štatistiky.
Murič a jeho štatistiky.Opta by Stats Perform

Obrancovia

Lorenz Assignon (Burnley) 8,7

Muričov spoluhráč Assignon prežil na Bramall Lane podobne príjemné popoludnie. Do streleckej listiny sa zapísal odvážnym nábehom do veľkého vápna a prudkým, ale šťastným zakončením, po ktorom lopta prešla pod nohami Austona Trustyho. Potom prišla nádherná rozdielová prihrávka pre Lylea Fostera, ktorý mohol zvýšiť skóre z prvej. Assignon tak z pozície pravého obrancu zaznamenal gól aj asistenciu.

Ethan Pinnock (Brentford) 7,9

Viac ako dva mesiace čakali fanúšikovia Brentfordu na návrat jamajského stopéra do základnej zostavy a jeho prítomnosť na ihrisku sa ukázala ako kľúčová. Brentford aj vďaka jeho skvelému výkonu vyhral nad Lutonom jednoznačne 5:1. Nešlo len o šesť vyhratých hlavičkových súbojov, Pinnock pridal aj štyri získané lopty a bonusom bol zápis do listiny strelcov, keď v druhom polčase zvýšil vedenie na 3:0 hlavičkou.

Sergio Reguilon (Brentford) 8,8

Španielsky stredopoliar, ktorý je v drese včiel na hosťovaní z Tottenhamu, pokračoval na Kenilworth Road vo svojich tradične dobrých výkonoch. Z pozície ľavého obrancu posielal rozdielové prihrávky, takmer bezchybne čistil svoj priestor a čerešničkou na torte bol presne zahraný rohový kop na hlavu Ethana Pinnocka v druhom polčase.

Stredopoliari

Leon Bailey (Aston Villa) 8,4

Aston Villa naďalej statočne bojuje o účasť v Lige majstrov a za tri body proti Bournemouthu môže ďakovať ďalšiemu kvalitnému výkonu Leona Baileyho. Počas zápasu pripravil pre svojich spoluhráčov šesť gólových šancí a potešil sa, keď jednu z nich premenil Morgan Rogers. Sám potom spečatil víťazstvo Villy v pomere 3:1, na zadnej žrdi nádherne zakončil akciu Ollieho Watkinsa.

Idrissa Gueye (Everton) 8,1

Everton zaznamenal víťazstvo 2:0 nad Nottinghamom Forest aj vďaka veľmi aktívnemu 34-ročnému veteránovi Idrissovi Gueyeovi. Senegalský reprezentant otvoril skóre v prvom polčase strelou z 20 metrov. V zápase však absolvoval aj šesť súbojov, z ktorých štyri vyhral a pre výstavbu hry bola dôležitá najmä jeho úspešnosť prihrávok (89 %).

Eberechi Eze (Crystal Palace) 8,8

Kanonádu Crystal Palace v malom derby s West Hamom (5:2) možno čakal málokto, ale o to viac vynikol výkon stredopoliara Ezeho, ktorý sa v Selhurst Parku blysol akrobatickým zakončením na 2:0. Rozprávkové nožničky, ktoré vystrihol, sa stali hitom kola. Eze odohral skvelý duel, často nebezpečne operoval v okolí veľkého vápna, pokúsil sa o sedem striel a dokonca pripravil gólovú pozíciu pre útočníka Jeana-Philippa Mateteho.

Dwight McNeil (Everton) 8,3

Podobne ako jeho spoluhráč Gueye, aj Dwight McNeil neúnavne pracoval v strede poľa pri víťazstve Evertonu nad Nottinghamom Forest, čo pre Toffees znamená stále väčšiu nádej na záchranu. Podobne ako Gueye, aj on skóroval prízemnou strelou z diaľky. Jeho pokus sa obtrel o konštrukciu a dvojgólový náskok Everton už udržal. McNeill sa snažil tvoriť hru krížnymi prihrávkami, tri z jeho piatich pokusov boli úspešné. Vypracoval aj dve kľúčové.

Útočníci

Michael Olise (Crystal Palace) 8,9

Olise spôsobil obrane West Hamu toľko problémov, že si za to vyslúžil známku 8,9. To je spolu s hodnotením brankára Muriča najvyššie spomedzi všetkých hráčov v neúplnom 34. kole Premier League. Mladý francúzsky krídelník si podobne ako jeho spoluhráč Eze pripísal gól a asistenciu, keď hlavičkou otvoril skóre a neskôr v prvom polčase jeho prihrávku zužitkoval Mateta. Dve z jeho štyroch striel smerovali na bránu a úspešný bol aj vo vzduchu, vyhral sedem súbojov.

Zápas s West Hamom Olisemu vyšiel.
Zápas s West Hamom Olisemu vyšiel.Opta by Stats Perform

Yoane Wissa (Brentford) 8,3

Yoane Wissa sa stal pre obranu Lutonu takmer nestrážiteľným. Konžský útočník zaznamenal dve strely a dva góly. Najmä prvý z nich bol výstavný, keď si nabehol za obranu do protiútoku a nekompromisne vymietol šibenicu. Vďaka svojej výnimočnej efektivite zvýšil svoju sezónnu bilanciu na 10 gólov, čím sa stal najlepším strelcom tímu. Okrem spomínaných zásahov pridal aj tri rozdielové prihrávky.

Cody Gakpo (Liverpool) 8,2

Tréner Jurgen Klopp na duel s Fulhamom trochu pozmenil zostavu a hra Liverpoolu oproti domácemu zápasu s Crystal Palace ožila. The Reds si víťazstvom 3:1 na pôde Fulhamu udržali nádej na titul a kľúčovým hráčom bol tentoraz Cody Gakpo. Holandský krídelník trápil obranu Cottagers z ľavej strany ihriska, kde vyhral sedem súbojov a napokon sa objavil ako adresát gólovej prihrávky pre Dioga Jotu, ktorý v druhom polčase vsietil poisťovací gól.