Rozložená záťaž, zvládnutý dôležitý zápas. Kloppovci sa sústredia výhradne na ligu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Rozložená záťaž, zvládnutý dôležitý zápas. Kloppovci sa sústredia výhradne na ligu
Radosť hráčov Liverpoolu.
Radosť hráčov Liverpoolu.Profimedia
Futbalisti Liverpoolu sú naďalej v hre o titul v anglickej Premier League. Týždeň po šokujúcej domácej prehre s Crystal Palace a tri dni po vypadnutí z Európskej ligy s Atalantou uspeli napriek viacerým zmenám v zostave na ihrisku Fulhamu 3:1. Na čele tabuľky sú bok po boku s Arsenalom o bod pred obhajcom Manchestrom City, ktorý má však zápas k dobru.

Fulham - Liverpool 1:3

Tréner Jürgen Klopp už mohol po zranení po dvoch mesiacoch opäť zaradiť do zostavy dvojicu Trent Alexander-Arnold a Diogo Jota, obaja sa zapísali aj do streleckej listiny. Iba na lavičke však tentoraz začali zápas viaceré opory - Mohamed Salah, Alexis Mac Allister, Dominik Szoboszlai, Curtis Jones, Ibrahima Konaté, či Darwin Núñez.

"Stopercentne som bol presvedčený, že tieto zmeny v zostave musím urobiť. Čakajú nás ďalšie dva zápasy v nasledujúcom týždni a potrebujeme rozložiť záťaž," vysvetlil Klopp, ktorého tím odštartoval na Craven Cottage trojzápasovú ligovú šnúru na ihriskách súperov. V stredu sa predstaví v Merseyside derby na Evertone a v sobotu potom na ihrisku West Hamu.

Najzaujímavejšie štatistiky duelu.
Najzaujímavejšie štatistiky duelu.Opta by Stats Perform

The Reds rozhodli o triumfe dvoma gólmi po zmene strán. Prvé dejstvo sa skončilo 1:1, keď najskôr Alexander-Arnold poslal loptu z priameho kopu presne do ľavého horného rohu a v nadstavenom čase domáci vyrovnali zásluhou Timothyho Castagnea. V 53. minúte dostal hostí opäť do vedenia stredopoliar Ryan Gravenberch, keď skóroval z hranice šestnástky.

Na konečných 3:1 upravil v 72. minúte Jota, ktorý sa dostal do šance po pase od Codyho Gakpa a krížnou strelou prekonal Bernda Lena. Slovenský brankár v službách Fulhamu Marek Rodák sledoval duel z lavičky náhradníkov.

"Som spokojný. V druhom polčase to už bol z našej strany kompletný výkon. Potrebujeme čerstvé nohy, všetci chlapci v kádri majú obrovskú kvalitu a musíme byť v závere sezóny pripravení. Po problémoch so zraneniami možno ani nikto nečakal, že budeme takto vysoko."

"Teraz sa po vypadnutí z európskej súťaže môžeme sústrediť výhradne na ligu, nečaká nás nič iné. Možno bude šťastie stáť na našej strane, musíme vyhrať čo najviac zápasov a získať čo najviac bodov. Bude to ešte intenzívny a zaujímavý boj o titul," uzavrel nemecký šéf lavičky The Reds.