Arsenal zdemoloval West Ham, proti bývalému klubu žiaril Rice. United zdolali Aston Villu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Arsenal zdemoloval West Ham, proti bývalému klubu žiaril Rice. United zdolali Aston Villu
Aktualizované
Rice strelil gól proti svojmu bývalému klubu, pridal aj dve asistencie.
Rice strelil gól proti svojmu bývalému klubu, pridal aj dve asistencie.Profimedia
Futbalisti Arsenalu vyhrali v nedeľnom zápase 24. kola anglickej Premier League na trávniku West Hamu vysoko 6:0 a na treťom mieste tabuľky majú rovnaký počet 52 bodov ako druhý Manchester City. Vedúci Liverpool ich získal 54. Manchester United uspel na pôde Aston Villy.

West Ham - Arsenal 0:6

Arsenal strelil v prvom polčase štyri góly prvýkrát od roku 2018, vtedy sa mu to podarilo proti Evertonu. Keď však po úvodných 45 minútach viedol v Premier League o štyri zásahy naposledy, tak nevyhral. V pamätnom stretnutí proti Newcastlu sa zrodil výsledok 4:4, čo bolo pred trinástimi rokmi. Tentoraz sa ale obrat v podaní West Hamu nekonal, pretože hostia na ihrisku dominovali.

Obaja stopéri Gabriel Magalhães a William Saliba raz udreli po štandardných situáciách, z ktorých strelili "Gunners" najvyšší počet zásahov spomedzi všetkých tímov v TOP 5 ligách. Len z rohov sa presadili jedenásťkrát. Brazílčan od začiatku minulého ročníka skóroval už siedmy raz, Francúz štvrtý, čo sú na stredných obrancov skvelé čísla. Leandro Trossard sa postaral o 8000. ligový gól v histórii Arsenalu. 

Bukayo Saka najskôr z penalty zaznamenal svoj 50. zásah za Arsenal, po zmene strán pridal ďalší. Dokázal to vo veku 22 rokov a 159 dní, čím sa stal najmladším hráčom od roku 1978, keď sa to podarilo Frankovi Stapletonovi. Dostal sa na hranicu desiatich gólov v tejto sezóne PL, pričom jeho rekord je štrnásť. Veľmi dobre hral aj Declan Rice. Ten sa druhý raz vrátil na pôdu bývalého klubu, prvý raz sa to stalo na jeseň v Ligovom pohári.

Okrem dvoch asistencií sa blysol krásnou strelou z diaľky, ktorá zapadla k žrdi. Vzhľadom na minulosť ho neoslavoval a gestom sa ospravedlnil fanúšikom. Domáci priaznivci vo veľkom počte opúšťali štadión už v nadstavenom čase prvého polčasu. Dva razy prihrával takisto Ødegaard. "Hammers" vyhrali s týmto súperom ostatné dva súťažné stretnutia, ale trikrát po sebe v jednej sezóne ho zdolali naposledy v ročníku 1924/25.

Arsenal skóroval šesťkrát druhý raz v sezóne, keďže výsledkom 6:0 porazil aj Lens v rámci Ligy majstrov. West Ham prvýkrát od roku 1997 nevyhral ani jedno z úvodných siedmich stretnutí v kalendárnom roku. "Kanonieri" uspeli na začiatok roka vo štvrtom ligovom dueli po sebe, čo sa im naposledy podarilo v roku 1935. Na záverečné minúty prišiel do hry aj Ethan Nwaneri, ktorý je najmladším hráčom v histórii Premier League.

Dokázal to 18. septembra 2022, keď zasiahol do hry v stretnutí proti Brentfordu. Mal iba 15 rokov a 181 dní. Teraz absolvoval svoj druhý štart za seniorský tím Arsenalu, pričom v marci oslávi 17. narodeniny. Tréner domácich David Moyes sa stal prvým trénerom v ére Premier League, ktorý doma inkasoval šesťkrát v dvoch rôznych dueloch. V auguste 2009 sledoval z lavičky prehru Evertonu práve proti Arsenalu (1:6).

Len tretí raz v sezóne zasiahol do hry Cédric Soares. Celý zápas odohral za Arsenal poľský obranca Jakub Kiwior, bývalý futbalista Podbrezovej a Žiliny. V prospech hostí jasne hovoria aj všetky štatistické ukazovatele.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Aston Villa - Manchester United 1:2

Útočník Rasmus Højlund čakal na prvý gól v Premier League od začiatku sezóny až do 26. decembra, ale odvtedy sa trafil v každom z piatich po sebe idúcich duelov, do ktorých nastúpil, čo sa mu podarilo ako najmladšiemu hráčovi v histórii Manchestru United (21 rokov a 7 dní).

Celkovo to skôr stihol iba Nicolas Anelka z Arsenalu v novembri 1998 (19 rokov a 239 dní). Po rohovom kope našiel dánskeho zakončovateľa hlavou Maguire. Ten si zapísal premiérovú asistenciu na pôde súpera od roku 2017. Højlund má na konte celkovo jedenásť presných zásahov, čím kraľuje internej tabuľke strelcov.

Po zmene strán vyrovnal Douglas Luiz. Ten potvrdil, že doma sa mu darí, pretože vo Villa Parku počas 12 duelov tejto sezóny PL strelil sedem presných zásahov a na dva ešte asistoval. V závere zaznamenal ôsmy gól počas tohto ročníka Scott McTominay, zároveň bol siedmy v PL, čo je najviac spomedzi futbalistov "Red Devils".

Manchester United znova neprehral zápas, v ktorom po polčase vyhrával. Túto šnúru natiahol už na 142 stretnutí, z ktorých 122 vyhral a dvadsaťkrát remizoval. Navyše neprehral posledných 24 duelov hraných počas februára. United sa tak na šiestom mieste priblížili k Aston Ville na rozdiel piatich bodov.

Aktuálna tabuľka Premier League.
Aktuálna tabuľka Premier League.Flashscore