Dvojgólový Haaland, Alexander-Arnold vytvoril rekord, Tottenham so skvelou otočkou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Dvojgólový Haaland, Alexander-Arnold vytvoril rekord, Tottenham so skvelou otočkou
Aktualizované
Haaland rozhodol o výhre Manchestru City.
Haaland rozhodol o výhre Manchestru City.Profimedia
Futbalisti FC Liverpool zvíťazili v sobotnom dueli 24. kola anglickej Premier League nad Burnley 3:1 a aj po víkende zostali na čele tabuľky. Pred druhým Manchestrom City vedú o dva body, zverenci trénera Pepa Guardiolu však majú zápas k dobru.

Manchester City - Everton 2:0

City sa proti Evertonu v ofenzíve trápili a počas prvého polčasu nevystrelili na bránu ani raz - premiérovo od augusta 2022, keď hrali s Crystal Palace. Odklial ich až kto iný ako Erling Haaland. V 71. minúte zaznamenal prvú strelu medzi tri žrde a vsietil svoj prvý gól od 28. novembra, teda po 74 dňoch.

Nórsky útočník následne pridal aj poistku a so 16 zásahmi je na čele tabuľky strelcov Premier League. Haaland v 50. zápase najvyššej anglickej súťaže zaznamenal 50. gól. Zverenci trénera Guardiolu pritom v stretnutí vystrelili na bránu iba trikrát. De Bruyne po návrate zo zranenia asistoval v šiestom zo siedmich odohraných duelov.

"Citizens" vyhrali vo všetkých súťažiach desiaty raz po sebe a priebežne poskočili na vrchol tabuľky, kde majú 52 bodov, o jeden viac ako druhý Liverpool a o tri viac než tretí Arsenal. Všetky mužstvá odohrali zhodný počet 23 stretnutí.

Fulham - Bournemouth 3:1

Do fantastickej formy sa dostal brazílsky útočník Rodrigo Muniz, ktorý naposledy strelil svoj prvý gól v kariére v Premier League a teraz dvomi zásahmi rozhodol o víťazstve Fulhamu. De Cordova-Reid sa raz presadil, pridal aj asistenciu. Jednu prihrávku zaznamenal taktiež Willian, ktorý ich má v najvyššej anglickej súťaži najviac spomedzi brazílskych hráčov. Slovenský brankár Marek Rodák v drese domácich sedel na lavičke náhradníkov.

Liverpool - Burnley 3:1

Domáci obranca Trent Alexander-Arnold zaznamenal 58. asistenciu v Premier League a stal sa obrancom s najvyšším počtom, keďže druhý Andy Robertson ich má 57 a tretí Leighton Baines 53. Za Liverpool sa presadil každý z trojice útočníkov, teda Nuňéz, Díaz a Jota. Portugalčan z posledných šiestich zápasov vyťažil päť gólov. "The Reds" sa vrátili na prvé miesto tabuľky, kde majú o dva body viac ako Manchester City, ale ten disponuje jedným duelom k dobru.

Luton - Sheffield United 1:3

Tottenham - Brighton 2:1

Gross otvoril skóre z pokutového kopu, čo znamenalo, že Tottenham inkasoval v aktuálnom ročníku už šesť gólov z penált a to je jasne najviac. Vyrovnať dokázal Pape Matar Sarr, ktorý má dobrú formu a prispel už k piatemu gólu v tejto sezóne Premier League (3+2). Počas nadstavenia otočil výsledok Brennan Johnson, tomu asistoval v prvom zápase po návrate z Ázijského pohára útočník Son.

Wolverhampton - Brentford 0:2

Anglický útočník Ivan Toney skóroval už v treťom zo štyroch zápasov, do ktorých po návrate na ihrisko nastúpil a prispel k výhre Brentfordu. O svoju prvú asistenciu v drese londýnskeho tímu sa postaral španielsky obranca Reguilón.

Nottingham - Newcastle 2:3

Newcastle vyhral aj vďaka tomu, že v jeho bráne stál Martin Dúbravka, ktorý síce inkasoval dvakrát, ale jeho spoluhráči strelili tri góly. Hneď o dva sa postaral brazílsky záložník Bruno Guimarães. Ten má na konte celkovo tri presné zásahy. "Straky" sa v tabuľke posunuli na siedme miesto. Nottingham je šestnásty.

Aktuálna tabuľka Premier League.
Aktuálna tabuľka Premier League.Flashscore