Arteta odmieta panikáriť. Na negatívnom rekorde našiel aj niečo pozitívne

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Arteta odmieta panikáriť. Na negatívnom rekorde našiel aj niečo pozitívne
Artetova reakcia na prehru s West Hamom.
Artetova reakcia na prehru s West Hamom.Profimedia
Prehra Arsenalu s West Hamom United 0:2 bola premárnenou príležitosťou vrátiť sa na vrchol Premier League, pričom manažér Mikel Arteta (41) povedal, že jeho tím sa musí zlepšiť na oboch koncoch ihriska, aby mal nádej na zisk titulu.

Napriek tomu, že Arsenal mal držanie lopty na úrovni 75 % a vyprodukoval 30 striel, z toho osem na bránu, nedokázal vo štvrtok doma skórovať proti šiestemu tímu tabuľky.

V šestnástke West Hamu im bolo zaznamenaných 77 dotykov s loptou, čo je najviac pre tím v Premier League, ktorý nedokázal skórovať od sezóny 2008/09. Minulosezónny vicemajster aj preto v polovici sezóny zaostáva za vedúcim Liverpoolom o dva body.

"Žiadna panika tu nie je. Ide o to, aby sme sa snažili viac, lepšie a vyhrávali zápasy. Ak tím bude naďalej hrať takto, bude sa vám dariť a vyhráte veľa duelov. Ak sa v kabíne nezlepšíme, potom ligu nevyhráme. V konečnom dôsledku rozhodujú výsledky ako proti West Hamu," povedal Arteta novinárom.

"Avšak dotyky v šestnástke, to bol rekord. Nemyslím si, že je veľa tímov v lige, ktorým sa to podarilo za mnoho rokov, podľa mňa je to niečo pozitívne," pokračoval Španiel.

Najbližšie stretnutie odohrá Arsenal v nedeľu proti Fulhamu, ktorý má za sebou tri prehry v rade. Hoci je program možno nabitý, Arteta trval na tom, že jeho hráči zostávajú "svieži".

"Sú mladí. Ak by mali 35 rokov, potom by to bola možno iná otázka. Majú však veľa energie a dokážu pokračovať, to je isté. Bez iskry nevytvoríte to, čo sme si vytvorili proti West Hamu. Je to posledná vec a posledný dotyk, ktorý loptu do siete dostane alebo nie. To je to, čo potrebujeme," uzavrel Arteta.

Fulham - Arsenal (nedeľa, 15:00)