Chelsea s tromi bodmi a odretými ušami, City víťazne. Mizéria červených diablov pokračuje

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Chelsea s tromi bodmi a odretými ušami, City víťazne. Mizéria červených diablov pokračuje

Aktualizované
Chelsea musela o víťazstvo bojovať do posledných sekúnd.
Chelsea musela o víťazstvo bojovať do posledných sekúnd.Profimedia
20. kolo anglickej Premier League otvoril napínavý duel Lutonu s Chelsea, po ktorom môžu byť spokojnejší hráči z Londýna. Tri body majú aj futbalisti Manchestru City, Aston Villy, Wolves, Crystal Palace a Nottinghamu.

Luton - Chelsea 2:3

Hviezdou na strane hostí bol Cole Palmer. 21-ročný stredopoliar skóroval dvakrát, na konte má už osem gólov a je najlepším strelcom svojho tímu. V prvom dejstve navyše pripravil zásah Maduekemu, čo znamená, že v aktuálnej sezóne Premier League rozvlnil sieť a asistoval už v štyroch zápasoch, najviac spomedzi všetkých hráčov. O jeho dôležitosti vypovedá aj fakt, že sa v tomto ročníku podieľal na dvanástich góloch "The Blues". Z jeho rovesníkov je na tom v top piatich európskych ligách lepšie len Jude Bellingham.

Chelsea síce ešte v 70. minúte viedla o tri góly, domáci však dvomi ranami duel poriadne zdramatizovali. Napokon sa po dvoch výhrach v rade museli zmieriť s porážkou a kalendárny rok ukončia v zostupovom pásme. Hostia prelomili sériu štyroch prehier vonku za sebou, klub navyše neprehral v poslednom ligovom stretnutí roka už po dvanástykrát.

Aston Villa - Burnley 3:2

Veľký podiel na trojbodovom zápise Aston Villy mal narodeninový oslávenec Ollie Watkins, ktorý asistoval pri dvoch góloch, na konte má už 8 asistencií, najviac spomedzi všetkých hráčov v PL. "Villans" potvrdili skvelú formu na domácej pôde, kde za celý kalendárny rok 2023 prehrali v lige iba dvakrát. Emeryho zverenci vyhrali v tomto časovom období viac domácich zápasov (17) a získali viac domácich bodov (53) ako ktorýkoľvek iný tím v súťaži.

Crystal Palace - Brentford 3:1

"Včely" sa síce bleskovo dostali do vedenia zásluhou Keana Lewis-Pottera, avšak súper ešte do polčasu skóre vďaka gólom Michaela Oliseho a Eberechiho Ezeho otočil. Po prestávke sa opäť presadil prvý menovaný, ktorý strelil už štvrtý zásah v rovnakom počte posledných zápasov v PL. Domáci tak konečne ukončili osemzápasové čakanie na výhru v lige a prvýkrát od 3. septembra uspeli pred vlastnými divákmi. Vzájomné stretnutie v Premier League navyše premiérovo v histórii skončilo inak než remízou.

Manchester City - Sheffield 2:0

Majster po troch domácich remízach v rade zabral a s kalendárnym rokom sa rozlúčil úspešne. Zraneného kanoniera Erlinga Haalanda, autora štrnástich ligových gólov, zastúpil na hrote útoku Julián Álvarez, ktorý svojím šiestym presným zásahom v tomto ročníku oslávil jubilejný 50. štart v najvyššej anglickej súťaži. Obrovský prínos pre mužstvo mal v zápase Phil Foden, autor dvoch asistencií. Na úvodný zásah nahral Rodrimu. "Citizens" sa druhou výhrou za sebou priblížili k čelu tabuľky. Hostia sú aj naďalej poslední.

Wolves - Everton 3:0

Domáci sa tešia z tretieho ligového triumfu v rade. Víťazný gól zaznamenal sviatočný strelec Max Kilman, pre ktorého išlo len o druhý zásah v Premier League. Poistku pridal Matheus Cunha, ten má za posledných osem stretnutí podiel už na šiestom góle svojho tímu. Výsledok takisto potvrdil, že sa "Toffees" proti "Vlkom" nedarí, pretože si proti nim pripísali už piatu porážku z posledných šiestich ligových duelov. Vo vzájomných zápasoch čakajú na víťazstvo od mája 2021.

Nottingham - Manchester United 2:1

Kam kráčaš, Manchester United? Slávny klub ukončil rok ďalším zúfalým výsledkom. "The Tricky Trees" boli na ihrisku takmer celý zápas lepším mužstvom a po hodine hry sa ujali vedenia. "Červení diabli" síce dokázali po veľkej chybe gólmana Matta Turnera vyrovnať, v závere však potešil tribúny Morgan Gibbs-White, ktorý zaznamenal svoj druhý ligový gól v ročníku.

Mužstvo Erika ten Haga sa zapisuje do histórie negatívnym spôsobom - Manchester prehral v roku 2023 vo všetkých súťažiach 21 zápasov - len v ročníkoch 1930 (28), 1972 (25) a 1921 (24) ťahal za kratší koniec viackrát. Celok navyše okúsil chuť porážky v prvých 20 ligových dueloch až deväťkrát - toľko prehier utrpel v celej minulej sezóne. 

Tabuľka Premier League.
Tabuľka Premier League.Flashscore