Brighton predbehol všetky veľkokluby. V jednej štatistike sa nechytajú ani Real či City

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Brighton predbehol všetky veľkokluby. V jednej štatistike sa nechytajú ani Real či City

Brighton pod De Zerbim predvádza výborné výkony.
Brighton pod De Zerbim predvádza výborné výkony.Profimedia
Od príchodu trénera Roberta De Zerbiho (44) na lavičku anglického Brightonu nevyslal v piatich najlepších ligách Európy na brány súperov viac striel žiadny iný klub.

Brighton od 1. októbra 2022 trafil priestor troch žrdí v Premier League až 244-krát, čo je jasne najlepšie číslo. Na druhom mieste sa nachádza Real Madrid (218) a tretí je Manchester City (216).

V rámci prvej desiatky nasledujú Borussia Dortmund (215), Bayern Mníchov (214), Manchester United (211), PSG (209), SSC Neapol (205), OSC Lille (204) a AS Monako (199).

Tím z juhu Anglicka v sobotu vyhral proti Manchestru United, čím ukončil jeho 31 zápasov trvajúcu sériu, počas ktorej doma neprehral súťažný zápas. Zaujímavosťou je, že ju začal po prehre práve proti Brightonu z minulej sezóny. Predtým iba Liverpool a Manchester City dokázali vyhrať dva po sebe idúce stretnutia v "Divadle snov".

Jeden z gólov strelil Gross, bol už jeho štvrtý na Old Trafforde. Viac ich majú z pozície súpera iba Gerrard a Salah (obaja 5). Navyše Welbeck vsietil do siete "Red Devils" štvrtý presný zásah v kariére, žiadny iný bývalý hráč United ich proti tomuto celku nedal viac.

Milner si pripísal jedenástku výhru nad "červenými diablami", podarilo sa mu to už v rekordnom štvrtom tíme (Leeds, Liverpool, Man. City, Brighton).

Manchester United - Brighton 1:3

"Náš triumf mohol byť ešte výraznejší, v posledných 25 minútach sme zahodili veľa šancí. Výsledok je však spravodlivý," povedal De Zerbi. Brighton vo štvrtok vstúpi prvýkrát v histórii klubu do pohárovej Európy. V B-skupine Európskej ligy budú jeho súpermi Ajax, Marseille a AEK Atény.

Manchester United prvýkrát v Premier League prehral tri z piatich úvodných stretnutí sezóny a celkovo zažíva najhorší štart od ročníka 1989/90, keď je až na trinástej priečke. V stredu odohrá stretnutie Ligy majstrov na pôde Bayernu, ktorý v skupinovej fáze "milionárskej súťaže" ťahá šnúru 34 zápasov bez prehry.

Doterajšie zápasy Brightonu v úvode sezóny.
Doterajšie zápasy Brightonu v úvode sezóny.Flashscore