Bude van Dijk v Liverpoole aj po odchode Kloppa? Sám neviem, priznal stopér

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bude van Dijk v Liverpoole aj po odchode Kloppa? Sám neviem, priznal stopér

Dokedy bude van Dijk nastupovať za Liverpool?
Dokedy bude van Dijk nastupovať za Liverpool?Profimedia
Liverpool po takmer deviatich rokoch opustí nemecký tréner Jürgen Klopp (56) a začne sa nová éra klubu. Ako presne to bude vyzerať, to momentálne ešte nikto netuší.

Jasno v tom nemá ani líder tímu Virgil van Dijk. Tridsaťdvaročný holandský stopér je stabilným článkom zostavy a zmluvu má do konca budúcej sezóny 2024/25. K rokovaniu o jej predĺžení by teoreticky ani nemuselo dôjsť, keďže sám nevie, akou cestou sa Liverpool vydá.

"Je to dôležitá otázka. Priznám sa, že sám neviem," odpovedal van Dijk na otázku, či bude súčasťou nového Liverpoolu. "Klub má v rukách dôležité rozhodnutia, zmení sa veľa vecí. Som veľmi zvedavý, akým smerom sa Liverpool vydá. Uvidíme, aká bude situácia o niekoľko týždňov," doplnil.

Van Dijk prišiel na Anfield Road pred šiestimi rokmi zo Southamptonu a s výnimkou jedného vážneho zranenia kolena pravidelne nastupuje v základnej zostave. Za Liverpool odohral 246 zápasov, strelil 21 gólov.

Jürgen Klopp informoval o svojom odchode z Liverpoolu v piatok. Nemec pôsobí na slávnej adrese od októbra 2015, v roku 2019 doviedol klub k triumfu v Lige majstrov a o rok neskôr vrátil na Anfield majstrovskú trofej po 30 rokoch, súčasťou čoho bol aj van Dijk.

"Už nemám energiu," uviedol charizmatický tréner hlavný dôvod. "Cítim sa dobre, ale viem, že už jednoducho nemôžem pokračovať. Po sezóne skončím," vysvetlil v rozhovore pre klubovú televíziu.