Čas zažiariť? Howe vyjadril Dúbravkovi plnú dôveru: Na svojom poste patrí medzi špičku

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Čas zažiariť? Howe vyjadril Dúbravkovi plnú dôveru: Na svojom poste patrí medzi špičku

Dúbravkovi by sa mala naskytnúť veľká šanca.
Dúbravkovi by sa mala naskytnúť veľká šanca.Profimedia
Zranenie brankárskej jednotky Nicka Popea (31) ponúka príležitosť Martinovi Dúbravkovi (34), aby sa uchytil medzi žrďami Newcastlu United. Tréner anglického tímu Eddie Howe (46) sa o slovenskom reprezentantovi vyjadril pochvalne a označil ho za kvalitnú náhradu.

Pope si vykĺbil rameno v sobotňajšom zápase Premier League proti Manchestru United a na záverečných päť minút ho musel nahradiť Dúbravka. Angličan mal identický problém už počas pôsobenia v Burnley, vtedy sa v bráne neobjavil päť mesiacov, teraz ho čaká operácia a po nej pravdepodobne štvormesačná absencia. V prebiehajúcej sezóne Premier League nastúpil na 14 duelov a ako jediný brankár šesťkrát vychytal nulu.

"Martinovi naplno dôverujeme. Vždy som ho považoval za kvalitného brankára. Na svojom poste patrí medzi špičku. Má výborné reflexy, dokáže si často poradiť s nepríjemnými strelami. Jeho výhodou je, že je silný v hre nohou a nerobí mu problémy rozohrávka. Nemám pochybnosti o tom, že sa mu bude dariť," povedal Howe pred štvrtkovým duelom na pôde Evertonu.

V ňom by mal Dúbravka nastúpiť v základe súboja Premier League prvýkrát po vyše polroku. Naposledy si zahral 28. mája proti Chelsea (1:1). V súvislosti so zranením Popea spomínali anglické médiá záujem Newcastlu o Davida de Geu, ktorý je po odchode z Manchestru United bez klubovej príslušnosti. Španielsky brankár však podľa Howea "straky" neposilní, tie sa spoliehajú na súčasných brankárov. Okrem Dúbravku teda aj na Lorisa Kariusa a Marka Gillespieho.