Pope možno pôjde na operáciu, otvára sa veľká šanca pre Dúbravku

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pope možno pôjde na operáciu, otvára sa veľká šanca pre Dúbravku

Dúbravka má pred sebou podľa všetkého veľmi zaujímavý december.
Dúbravka má pred sebou podľa všetkého veľmi zaujímavý december.Profimedia
Futbalisti Newcastlu v sobotnom zápase Premier League premiérovo po 101 rokoch porazili Manchester United tretí raz po sebe, ale prišli o svoju brankársku jednotku, ktorá sa nešťastne zranila.

Nick Pope v závere stretnutia letel za strelou z diaľky, ale tú pred ním zablokoval obranca Schär. Angličan následne ostal ležať na ihrisku. Po ošetrení odišiel síce po svojich, ale s veľkými problémami. Pôvodne sa zdalo, že si drží koleno, no problémom je vykĺbené rameno. Tréner "strák" Eddie Howe krátko po stretnutí prezradil, že v najhoršom scenári je napísaná operácia.

"Teraz neviem povedať, či bude operáciu potrebovať alebo nie. Vyzerá to však zle, podľa všetkého ide o vykĺbené rameno, čo sa mu stalo už aj v minulosti. Vtedy podstúpil operáciu a úspešne sa vrátil. Absolvuje vyšetrenia. Držíme mu palce, aby bol čoskoro späť," nechal sa počuť anglický kouč niekoľko minút po stretnutí v rozhovore pre BBC.

Pochválil aj žilinského odchovanca: "Nie je jednoduché nastúpiť do rozbehnutého zápasu. Zvládol to veľmi dobre," povedal.

Newcastle aj bez Popea disponuje poriadne dlhým zoznamom zranených hráčov. Mimo hry sú Murphy, Targett, Barnes, Botman, Burn, Anderson, Manquillo, Willock a Wilson. K tomu ešte musíme pripočítať potrestaného záložníka Tonaliho. Počas decembra odohrá momentálne piaty tím tabuľky Premier League celkovo sedem zápasov. Okrem piatich ligových sa predstaví aj v Lige majstrov či štvrťfinále Ligového pohára.

Aktuálna tabuľka Premier League.
Aktuálna tabuľka Premier League.Flashscore

"Sme si jasne vedomí našej situácie, ale hráči opäť zareagovali. Nemôžem byť s nimi spokojnejší, podali naozaj dobrý výkon," citovala Howea agentúra AFP.

O jediný gól stretnutia sa postaral Anthony Gordon, ktorý sa podieľal na siedmich zásahoch v uplynulých ôsmich ligových zápasoch, zaznamenal päť gólov a dve asistencie. "Myslím si, že záleží hlavne na tíme a na tom, ako tvrdo na sebe pracujeme. Snažím sa byť niekým, na koho sa mužstvo môže spoľahnúť a momentálne za to dostávam odmeny v podobe gólov, takže som šťastný," uviedol 22-ročný krídelník.

Z ihriska doslova odkríval: "Nejde len o chlapcov, ktorí sú zranení. Aj tí, čo hrajú, sú dobití a majú modriny. Ja krívam, ale aj tak som spokojný, pretože toto víťazstvo je pre nás obrovské," dodal.

Zranenie brankárskej jednotky každopádne otvára dvere pre slovenského gólmana Martina Dúbravku. Onedlho 35-ročný futbalista v tomto ročníku mimo národného tímu nastúpil iba dvakrát a to vždy proti Manchestru United. Najskôr v prvý novembrový deň udržal čisté konto pri postupe v Ligovom pohári a druhýkrát musel ísť do brány vynútene na záverečné minúty práve v sobotu večer.

"Heco" už viackrát ukázal svoje nesporné kvality. Má na to, aby bol jednotkou v mužstve Premier League. Teraz sa môže ukázať. Možnosťou pre Howea síce je skúsený Loris Karius, ale ten je v mužstve ako trojka. Všetko nasvedčuje tomu, že Dúbravka nastúpi už vo štvrtok na pôde Evertonu.

Manchester zaznamenal už šiestu ligovú prehru v tejto sezóne. "Mali sme ťažký prvý polčas a po ňom sme si povedali, že sme radi, že sme ešte v hre. Na konci stretnutia sme sa mali dobrý comeback. Celkovo treba povedať, že Newcastle si zaslúžil vyhrať," uviedol tréner tímu Erik ten Hag. "Nebolo tam tempo, nebola tam intenzita. Boli oveľa lepší ako my. Do hry sme sa neskôr dostali, no v koncovke sme už nestačili," dodal Maguire.