Chelsea angažovala Pochettina, podpísal dvojročnú zmluvu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Chelsea angažovala Pochettina, podpísal dvojročnú zmluvu

Nový tréner má pred sebou kopu práce.
Nový tréner má pred sebou kopu práce.Profimedia
Novým trénerom futbalistov Chelsea sa stal Mauricio Pochettino (51). Argentínsky kormidelník podpísal s klubom anglickej Premier League zmluvu na dva roky. Veľkoklub má za sebou nevydarenú sezónu, obsadil dvanáste miesto a zaznamenal tak najhorší výsledok v domácej súťaži od roku 1994.

Pochettino pôsobil naposledy v parížskom Saint-Germain, odkiaľ odišiel v júli. V Premier League viedol vyše päť rokov aj Tottenham, s ktorým sa prebojoval do finále Ligy majstrov. Funkcie vo svojom novom klube sa ujme 1. júla a súčasťou jeho zmluvy je aj opcia na ďalší rok. Na lavičke nahradí Grahama Pottera, ktorý odišiel v marci a tím dočasne viedol Frank Lampard.

"Mauriciove skúsenosti, vodcovské kvality a charakter budú Chelsea dobre slúžiť pri napredovaní. Je to tréner s víťaznou mentalitou, ktorý pracoval na najvyššej úrovni vo viacerých ligách. Jeho taktický prístup a odhodlanie rozvíjať sa, to všetko z neho urobilo správneho kandidáta," uviedli v spoločnom vyhlásení športoví riaditelia klubu Laurence Stewart a Paul Winstanley.

Pred rokom odkúpilo klub konzorcium vedené americkým podnikateľom a investorom Toddom Boehlym. V predošlých dvoch prestupových obdobiach investovalo obrovské sumy do nákupu nových posíl, no bez úspechu. Tím zaznamenal v jarnej časti domácej súťaže len päť víťazstiev a na začiatku roka ťahal šnúru šiestich stretnutí vo všetkých súťažiach s jedným gólom.