Chelsea pod paľbou: Zmätok a klub bez vízie, kritizujú bývalí hráči Pochettinov koniec

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Chelsea pod paľbou: Zmätok a klub bez vízie, kritizujú bývalí hráči Pochettinov koniec

Pochettino odtrénoval na lavičke Chelsea 51 zápasov.
Pochettino odtrénoval na lavičke Chelsea 51 zápasov.Reuters
Správa o jeho konci v utorok šokovala futbalovú verejnosť a veľmi tvrdo zasiahla priaznivcov a bývalých hráčov Blues. Mauricio Pochettino (52) sa rozlúčil s Chelsea, ktorej vedenie sa napriek skvelému záveru sezóny rozhodlo staviť na nového manažéra. Od príchodu majiteľa Todda Boehlyho (máj 2022) už piateho.

Pochettino prišiel do Chelsea po sezóne, v ktorej Blues skončili na 12. mieste. Prvé mesiace pôsobenia argentínskeho trénera neboli zďaleka presvedčivé - logicky trvalo pomerne dlho, kým sa mladý tím zložený z drahých investícií zladil. V posledných piatich ligových zápasoch sa však Londýnčanom podarilo získať plný počet bodov, čo ich v konečnom súčte vynieslo na šieste miesto tabuľky Premier League zaručujúce európske poháre.

Napriek tomu si bývalý manažér Tottenhamu a PSG zbalil kufre. Podobne ako pred ním Thomas Tuchel, Graham Potter a Frank Lampard, hoci ten viedol svoj milovaný klub len dočasne.

Tentoraz chce vraj vedenie Blues "moderného a dynamického" trénera. Kouča, ktorý bude hrať ofenzívny futbal, držať loptu, zlepšovať defenzívu tímu a v neposlednom rade dôverovať nádejným talentom.

To sa nepozdáva bývalému hráčovi Chelsea Craigovi Burleymu. "Ak mám byť úprimný, je to celé trochu chaotické. Tento rok to nebolo bezchybné, ale podarilo sa im dokončiť sezónu v dobrej forme. Jednoducho nemajú žiadnu víziu, potácajú sa od jedného manažéra k druhému," povedal bývalý škótsky stredopoliar pre ESPN.

Bývalý obranca Chelsea a Francúzska Frank Leboeuf dodáva, že Pochettinov odchod opäť uvrhol budúcnosť klubu do neistoty. "Je to škoda, pretože posledných pár zápasov bolo výnimočných, ale teraz nevieme, čo bude v budúcej sezóne," hovorí Leboeuf pre ESPN a obratom dodáva: "Nevieme, čo budeme robiť so všetkými týmito mladými hráčmi. Neverím, že budúca sezóna bude lepšia ako táto."

Cole Palmer, ktorý bol po výbornej kampani vyhlásený za najlepšieho mladého hráča sezóny Premier League, sa Pochettinovi poďakoval v príspevku na Instagrame. "Ďakujem za všetko, čo si pre mňa urobil a splnil moje sny. Prajem ti všetko najlepšie," píše najproduktívnejší hráč Blues (22 gólov a 11 asistencií) v tejto sezóne.

Niektorí hráči londýnskeho tímu boli z odchodu argentínskeho trénera smutní. Nálada v kabíne Blues bola v posledných týždňoch veľmi dobrá. Potvrdil to aj Palmer, ktorý prezradil, že všetci hráči majú Pochettina radi a chcú za neho bojovať.

Podľa renomovaného talianskeho novinára Fabrizia Romana nie je Chelsea v kontakte s Thomasom Tuchelom, Hansom Flickom, Antoniom Contem ani Josém Mourinhom. S uvoľnenou pozíciou bol spájaný aj Vincent Kompany, ktorý však momentálne rokuje s Bayernom. Podľa britských médií sú hlavnými kandidátmi na uvoľnený manažérsky post tréner Ipswichu Town Kieran McKenna, Ruben Amorim zo Sportingu Lisabon a Roberto de Zerbi, ktorý pred pár dňami odkoučoval svoj posledný zápas na lavičke Brightonu.