Chelsea skórovala po 400 minútach na Etihad Stadium, zarmútil ju ale Rodri

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Chelsea skórovala po 400 minútach na Etihad Stadium, zarmútil ju ale Rodri

V ostrom zápase sa v modrom Manchestri zrodila remíza.
V ostrom zápase sa v modrom Manchestri zrodila remíza.Profimedia
Sobotný program 25. kola anglickej Premier League ukončil súboj na ostrie noža, ktorý sa odohral na Etihad Stadium. Domáce City remizovalo s Chelsea 1:1.

Manchester City - Chelsea 1:1

Od finále Ligy majstrov v máji 2021 "The Blues" nedokázali, naprieč všetkými súťažami, Manchester na jeho trávniku poraziť. Čo je horšie, tak v spomínanom období sa stretli štyrikrát a ani v jednom prípade neskórovali. Zmenil to až Raheem Sterling v 42. minúte. Lavičke, ktoré šéfuje Mauricio Pochettino, tak spadol kameň zo srdca. Chelsea sa na pôde obhajcu majstrovskej trofeje presadila po 402 minútach. 

Paradoxom je, že do siete mužstva Pepa Guardiolu sa trafil futbalista, ktorý pod ním odohral najviac minút. Sterling svojím 121. zásahom v Premier League prekonal bývalého spoluhráča Stevena Gerrarda (120). Mieril presne nielen vonku, ale s dnešným súperom aj doma. Asistenciu zaznamenal Jackson. Po Palmerovi druhý hráč "The Blues", ktorý v tejto sezóne vyprodukoval desať gólov (7+3). 

Ostatné tri zápasy, v ktorých City prehrávalo po polčase, dokázalo otočiť vo svoj prospech. Po zmene strán sa začala naháňačka. Strelcká prevaha bola na strane domácich. Ujala sa až 27. strela, ktorú vyslal Rodri. Pre Španiela piaty zásah proti tímom z "veľkej šestky" (2x Arsenal, 2x Chelsea, 1x Tottenham). Proti celkom z Londýna mu, podľa všetkého, chutí. 

Štatistika stretnutia.
Štatistika stretnutia.Flashscore

Obhajca je s 53 bodmi tretí. Na druhý Arsenal má manko dvoch a prvý Liverpool štyroch bodov. Chelsea s 35 bodmi uzatvára najlepšiu desiatku.