Salah okorenil návrat gólom a asistenciou, smoliar Dúbravka, Arsenal zase s nádielkou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Salah okorenil návrat gólom a asistenciou, smoliar Dúbravka, Arsenal zase s nádielkou
Aktualizované
Liverpool nemal s Brentfordom aj napriek zraneniam najmenšie problémy.
Liverpool nemal s Brentfordom aj napriek zraneniam najmenšie problémy.AFP
Futbalisti Liverpoolu si poradili v úvodnom zápase 25. kola Premier League s Brentfordom 4:1 a zostávajú na čele tabuľky pred druhým Arsenalom (manko dva body) a tretím Manchestrom City (strata päť bodov, no dva duely k dobru).

Brentford - Liverpool 1:4

Liverpool síce triumfoval a bude prvý aj po víkende, ale už v prvom dejstve prišiel o Curtisa Jonesa a Dioga Jotu, ktorý krátko pred núteným odchodom nabil Darwinovi Núñezovi na otváraciu trefu. Za Jotu naskočil do diania Mohamed Salah, ktorý prihrával na druhý zásah, pričom tretí sám strelil.

Bol to jeho prvý duel za klub od 1. januára, keď bilanciou 2+1 rozhodol o výhre 4:2 nad Newcastlom. Egypťan mal prsty už v 24 góloch (15+9) v aktuálnej sezóne Premier League, žiaden iný hráč takými číslami nedisponuje. Ktovie, akú štatistiku by mal Ivan Toney, ktorý pre trest za stávkovanie odohral len štvrtý duel, presadil sa tretí raz. Zníženie za stavu 1:3 nebolo domácim vo finále nič platné. 

Virgil van Dijk nastúpil za Liverpool do 250. súťažného súboja, z výhry sa tešil v 173 z nich. Ešte zaujímavejšie vyznieva štatistika, že holandský stopér prehral na Anfielde v najvyššej anglickej súťaži iba jediný raz.

Burnley - Arsenal 0:5

Po tom, čo Arsenal deklasoval minulé kolo vonku West Ham 6:0, si "Kanonieri" zgustli aj na Burnley. Rozhodnuté bolo krátko po polčase, keď zvýšil na 3:0 svojím druhým gólom Bukayo Saka, pričom skóre otvoril vo štvrtej minúte Martin Ødegaard.

Mimo Dána sa od začiatku minulej sezóny len šesť hráčov podieľalo na väčšom počte gólov v Premier League (32 - 20 gólov, 12 asistencií). Londýnčania tak nezaváhali a udržali sa v kontakte s vedúcim Liverpoolom, zatiaľ čo Burnley sa záchrana výrazne vzďaľuje.

Fulham - Aston Villa 1:2

Ollie Watkins bol znovu hrdinom, keď dvomi trefami rozhodol o triumfe Villains na pôde Fulhamu. Stal sa tak prvým hráčom od čias Dwighta Yorkea (ročník 1995/96 - 27), ktorý sa podieľal na aspoň 23 zásahoch (13 gólov, 10 asistencií) v Premier League v jednej sezóne. Aj vďaka anglickému kanonierovi žijú hostia naďalej sen o Lige majstrov.

Newcastle - Bournemouth 2:2

Slovenský reprezentačný brankár Martin Dúbravka bol opäť v základnej zostave Newcastlu, no mal smolu, keď sa pošmykol pri úvodnom góle Dominica Solankeho. Ten zaknihoval aj asistenciu, ale na výhru to nestačilo. V nadstavenom čase rozhodol o deľbe bodov skúsený Matt Ritchie, ktorý na ihrisko vybehol len niekoľko sekúnd predtým.

Nottingham - West Ham 2:0

Kalvin Phillips sa vykartoval za štyri minúty a už iba z útrob štadióna sledoval, ako West Ham nezvíťazí už v šiestom stretnutí po sebe. Nottingham, na druhej strane, ukončil šnúru štyroch zápasov bez výhry. Od zóny zostupu sa tak vzdialil na päť bodov, avšak osemnásty Everton má duel k dobru.

Tottenham - Wolves 1:2

Tottenham síce skóroval v každoch z posledných 37 meraní síl v Premier League (viackrát to dokázal iba Arsenal - v 55 prípadoch po sebe od mája 2001 do novembra 2022), avšak Spurs na domácej pôde prehrali s Wolverhamptonom 1:2. Sieť domácich dvakrát rozvlnil stredopoliar João Gomes, čím Tottenhamu pripravil prvú prehru v lige v roku 2024.

Ďalší sobotňajší program:

Manchester City - Chelsea (18:30)