Chelsea využila domáce prostredie a zdolala Tottenham

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Chelsea využila domáce prostredie a zdolala Tottenham

PL
PLAFP
Futbalisti Chelsea zvíťazili v dohrávke 26. kola Premier League v londýnskom derby nad Tottenhamom. The Blues sú v neúplnej tabuľke najvyššej anglickej súťaže na ôsmej priečke, Tottenham piaty so sedembodovou stratou na štvrtú Aston Villu.

Chelsea - Tottenham 2:0

Netradičný strelec Trevor Chalobah poslal do vedenia domácich. Anglický stopér sa presadil prvý raz od 10. marca 2022. Presnou prihrávkou ho našiel Conor Gallagher, pre ktorého to bola už štvrtá asistencia v tejto sezóne proti tímom z Big Six, čo je najviac spomedzi všetkých tímov Premier League.

Kapitán Chelsea v tomto ročníku počas 33 duelov zaznamenal šesť asistencií, čo je viac ako zaznamenal v predošlých 99 stretnutiach na úrovni PL (6). Tottenham prvýkrát od apríla 2022 nevystrelil v PL počas prvého polčasu ani raz na bránu.

Mauricio Pochettino je prvým bývalým trénerom Tottenhamu, ktorý tento tím následne zdolal viac ako raz. The Blues prehrali doma so Spurs iba jeden z posledných 32 ligových duelov (20-11-1).

Na Stamford Bridge prehrala Chelsea z ostatných siedmich duelov iba v jednom prípade a strelila pätnásť gólov.

Spurs uspeli na pôde Chelsea len raz od roku 1990. Poistku pridal Nicolas Jackson jedenástym ligovým a celkovo štrnástym zásahom, čo je prekonanie jeho minulej sezóny z dresu Villarrealu (13). The Blues majú prvý raz od sezóny 2017/18 dvoch strelcov nad desať ligových gólov.