Chelsea zakopla na pôde posledného tímu tabuľky, Tottenham poskočil na štvrté miesto

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Chelsea zakopla na pôde posledného tímu tabuľky, Tottenham poskočil na štvrté miesto
Aktualizované
Palmer znova prispel k výhre Chelsea.
Palmer znova prispel k výhre Chelsea.Profimedia
Futbalisti Chelsea remizovali v nedeľnom zápase 32. kola anglickej Premier League na ihrisku Sheffieldu United a natiahli sériu bez prehry už na sedem ligových duelov. Tottenham zdolal Nottingham a poskočil na štvrtú priečku.

Sheffield United - Chelsea 2:2

Chelsea poslal do vedenia brazílsky obranca Thiago Silva, ktorý nastúpil prvý raz od 12. februára a strelil svoj tretí ligový gól v tejto sezóne. Počas kariéry na európskej scéne nikdy nedal vyšší počet. Asistoval mu kapitán Conor Gallagher, prispel už na deviaty ligový zásah (3+6).

V ostatných 29 dueloch si pripísal rovnaký počet asistencií (6) ako v predošlých 99 dueloch Premier League. Krátko na to však vyrovnal Jayden Bogle, trafil sa premiérovo od augusta minulého roka a The Blues neudržali čisté konto už v dvanástom stretnutí v rade.

Hostí poslal druhý raz do vedenia Noni Madueke. Asistoval mu Cole Palmer, čo bola jeho deviata ligová prihrávka v tejto sezóne a celkovo sa počas aktuálneho ročníka pričinil o 25 ligových gólov (16+9). Vyššie číslo v drese londýnskeho tímu mal naposledy Eden Hazard (31, 2018/19).

Palmer počas posledných šiestich súťažných zápasov zaknihoval neskutočnú bilanciu 7+4 a v roku 2024 má vo všetkých súťažiach na konte už osemnásť priamych gólových zapojení. V nadstavení však cenný bod pre domácich zachránil šiestym gólom v sezóne Oliver McBurnie. Škótsky útočník strelil v PL počas kariéry osem gólov, z toho polovica prišla v 90. minúte alebo neskôr.

Chelsea ťahá v Premier League sériu už siedmich zápasov bez prehry (3-4-0) a poskočila na deviate miesto tabuľky. Sheffield United ostáva na poslednej priečke so šestnástimi bodmi. Pri skóre 30:82 má najhoršiu ofenzívu aj defenzívu.

Tottenham - Nottingham 3:1

Hosťujúci obranca Murillo sa v prvom polčase pokúsil streliť gól zo 74 metrov, čo nevyšlo a následne otvoril skóre zásahom do vlastnej brány. Jeho zaváhanie však odčinil skúsený útočník Chris Wood, presadil sa už dvanásty raz v tejto ligovej sezóne, trafil sa vo štvrtom zápase po sebe.

Anthony Elanga zaknihoval už ôsmu asistenciu, len piati hráči ich majú viac. Tottenham síce neudržal doma čisté konto v PL od októbra, ale nakoniec vyhral. Po zmene strán totiž skóroval Micky van de Ven, pričom Son Heung-Min si pri jeho zásahu pripísal 61. asistenciu v PL a je na 23. mieste historickej tabuľky.

Poistku pridal Pedro Porro. Na svoj premiérový gól v sezóne potreboval dokopy 42 striel. Spurs vyhrali proti Nottinghamu v lige šiesty raz po sebe, pričom Forest uspeli v PL vonku len dvakrát z ostatných 26 stretnutí.

Tottenham preskočil Aston Villu na štvrtej priečke, oba tímy majú zhodný počet 60 bodov. Hostia ostávajú na sedemnástej pozícii s 25 bodmi, rovnaký počet získal aj osemnásty Luton.

Aktuálna tabuľka Premier League.
Aktuálna tabuľka Premier League.Flashscore