Musíme nájsť spôsob, ako United spôsobiť problémy, vraví Klopp pred šlágrom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Musíme nájsť spôsob, ako United spôsobiť problémy, vraví Klopp pred šlágrom
Klopp chystá plány na protivníka z Manchestru.
Klopp chystá plány na protivníka z Manchestru.Reuters
Manažér Jürgen Klopp (56) má v plánoch svojho mužstva jasno. Nemecký tréner sa vyjadril, že ak chce Liverpool získať titul v Premier League, musí si do konca sezóny držať perfektnú bilanciu. Najbližšou prekážkou mu bude odveký rival z Manchestru United.

Ligový líder z Liverpoolu má osem zápasov pred záverom ročníka dvojbodový náskok pred Arsenalom a trojbodový pred City. Po celkovom triumfe z ligového kolotoča 2019/20 sa Klopp chce podpísať pod zisk ďalšej cennej trofeje pre klub z Anfield Road.

The Reds v sezóne 2021/22 stratili titul o jediný bod. Na otázku, či výkony tímu musia byť dokonalé, aby sa stal majstrom, nemecký lodivod odpovedal: "V Premier League to tak je. Ak sú to tesné preteky, tak je najlepšie byť práve v nich. Sme tam, to je dobré."

Následne sa vyjadril smerom k ďalším ligovým vystúpeniam: "Teraz budeme bojovať ďalej. Samozrejme, že ďalší zápas je rovnako veľký ako všetky. Niekto povedal, že máme najlepší program. Pozrel som si ho a naozaj neviem, ako ste mohli mať takúto predstavu. Možno som príliš negatívny, ale je to ťažké, sú to dobrí súperi. Sme však pripravení."

V decembri sa prvý tohtosezónny stret s United skončil bezgólovou remízou. Marec ponúkol súboj oboch mužstiev v FA Cupe a v dramatickom dueli sa po triumfe 4:3 po predĺžení tešili z postupu do semifinále Red Devils. Klopp povedal, že jeho tím mal zápas pod kontrolou, ale ku koncu mu došla para.

"Dobrou správou je, že nebudeme hrať dvakrát 15 minút predĺženia. V ten deň to bolo na nás príliš, už sme to nedokázali kontrolovať, robili sme chyby, ktoré sme predtým vôbec nerobili, United to otočilo zápas," zaspomínal si kormidelník Liverpoolu a dodal:.

"United sú doma špičkový tím, to všetci vieme. Nemôžeme však hráčom len tak povedať: 'Robme to, čo sme robili od 15. do 70. minúty'. Futbal nie je taký jednoduchý. Musíme nájsť spôsob, ako im spôsobiť problémy a oni sa pokúsia presne o to isté."

Veľký anglický šláger je na programe v nedeľu 7. apríla od 16:30 na Old Trafforde. Domáci výber doň vstúpi zo šiestej pozície a po nevydarených záveroch ostatných duelov. Hostia prídu k svojmu oponentovi z pozície tabuľkového lídra.

Výsledky ostatných stretov United s Liverpoolom.
Výsledky ostatných stretov United s Liverpoolom.Flashscore