Som tréner. Ak chcú klauna, môžu si ho nájsť, odkazuje Pochettino fanúšikom Chelsea

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Som tréner. Ak chcú klauna, môžu si ho nájsť, odkazuje Pochettino fanúšikom Chelsea
Mauricio Pochettino má za sebou ťažkú prvú sezónu v Chelsea.
Mauricio Pochettino má za sebou ťažkú prvú sezónu v Chelsea.Reuters
Manažér Chelsea Mauricio Pochettino (52) vyjadril nádej, že dramatické víťazstvo nad Manchestrom United bude bodom obratu v nekonzistentnej sezóne Blues. Podobné výsledky by mohli uvoľniť napätie zo strany fanúšikov. Práve im venoval Argentínčan jednoznačný odkaz.

Hetrikový hrdina Cole Palmer zavŕšil svoje jedinečné predstavenie v nadstavenom čase. V jeho 10. minúte vyrovnal z pokutového kopu a o pár chvíľ neskôr sa blysol víťazným gólom. Po záverečnom hvizde tak Pochettino mohol vbehnúť na ihrisko a tešiť sa zo vzácneho triumfu.

"Je dôležité skončiť tak, ako sme skončili, podľa mňa sa tým vytvorilo spojenie medzi fanúšikmi a hráčmi. Dnes sa stala veľmi dobrá vec a myslím si, že by to pre nás mal byť zlomový bod, ktorý vytvorí dôveru u priaznivcov a v tíme," vravel kouč Chelsea.

Chelsea - Manchester United 4:3

Pred niekoľkými týždňami bol argentínsky kouč terčom skandovania niektorých fanúšikov počas remízy s Brentfordom a v sobotu sa opäť ozvalo bučanie po domácej deľbe bodov 2:2 s oslabeným Burnley.

Pochettino však po štvrtkovom dramatickom triumfe nad United odpovedal na sťažnosti niektorých fanúšikov, že neprejavuje dostatok emócií, aby s nimi nadviazal kontakt. "Som hlavný tréner. Ak chce niekto klauna, môže si ho ísť nájsť," uviedol.

Lodivod londýnskeho celku vzdal hold obdivuhodnému Palmerovi, ktorý strelil už 16 ligových gólov, čo je len o dva menej ako najlepší strelec Erling Haaland. "Jednou zo základných schopností je jeho mentalita, schopnosť vyrovnať sa s tlakom. Myslím si, že je úžasné, ako sa s tým dokáže vyrovnať," povedal o mladom Angličanovi.

Jeho náprotivok Erik ten Hag musel po druhýkrát v priebehu niekoľkých dní pykať za to, že jeho tím inkasoval v nadstavenom čase. Zo šiestich bodov tak Red Devils získali jediný za remízu s Brentfordom. Holandský tréner neskrýval sklamanie a frustráciu.