VAR opäť úradoval. Mal vyrovnávajúci gól Wolves platiť? Škandalózne rozhodnutie, zúri O'Neil

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

VAR opäť úradoval. Mal vyrovnávajúci gól Wolves platiť? Škandalózne rozhodnutie, zúri O'Neil

O'Neil bol verdiktom arbitra viditeľne rozhodený.
O'Neil bol verdiktom arbitra viditeľne rozhodený.Reuters
Wolverhampton bol v domácom dueli 32. kola Premier League blízko k neskorému vyrovnaniu. Zásah Maxa Kilmana (26) ale systém VAR neuznal, čo nenechalo chladným manažéra Garyho O'Neila (40). Rozhodnutie označil za jedno z najhorších, aké kedy videl.

Wolves sa v deviatej minúte nadstavenia tešili z vyrovnania na 2:2, vytúžený gól ale neplatil. Obranca Max Kilman po rohovom kope presne hlavičkoval, ale rozhodca Tony Harrington bol upozornený, aby celú situáciu skontroloval na monitore.

Napokon dospel k záveru, že šlo o ofsajd Tawandu Chirewu, ktorý stál presne pred gólmanom Fabianskim. Rozhorčenie domáceho kouča bolo o to väčšie, že Kilmanova hlavička smerovala do časti brány, o ktorej hráči tvrdili, že poľský brankár West Hamu tam aj tak nemal šancu loptu chytiť.

Wolves - West Ham 1:2

"Môj názor, názor Davida Moyesa i Fabianského je, že to bolo škandalózne rozhodnutie. Hrozné. Strašné," povedal O'Neil, ktorý sa musel pri záverečnom hvizde snažiť upokojiť vlastných kolegov. "Nerozumiem tomu. Neviem si to vysvetliť, bolo to jedno z najhorších rozhodnutí, aké som kedy videl," dodal.

"Bolo to hrozné rozhodnutie a poviem vám prečo - pretože jediný spôsob, ako môžete ovplyvniť brankára, je ten, ak mu bránite v pohybe alebo vo výhľade. To sa však nestalo. Ak sa pozriete na pohľad zboku, Fabianski jasne vidí loptu nad hlavou Tawandu," vysvetlil O'Neil.

Wolves po zásahu Sarabiu viedli 1:0 až do 72 minúty. Následne ale skóre otočili Paqueta a Ward-Prowse. V závere odmietol remízu pomerne krutý verdikt arbitra.

"Je to profesionálny rozhodca, ktorý stál pred obrazovkou. Celý svet si myslí, že je to hrozné, ale vysokokvalifikovaný arbiter so spomalenými opakovanými zábermi sa dokáže pomýliť," vravel lodivod Wolverhamptonu.

O'Neil sa vyjadril aj k zásahu Warda-Prowsea priamo z rohového kopu. "Takýto gól som nevidel od čias, keď som hrával detský futbal. Boli to tri bláznivé udalosti a West Hamu priniesli tri body, ktoré si nezaslúžil. Najprv z našej strany, že sme ich pustili späť do hry, potom druhý gól, pri ktorom sme mohli urobiť viac, následne rozhodnutie VAR na konci," skonštatoval.