Opustiť United a zachrániť si kariéru? Rio Ferdinand čaká od Rashforda veľké rozhodnutie

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Opustiť United a zachrániť si kariéru? Rio Ferdinand čaká od Rashforda veľké rozhodnutie
Rashford stále nenašiel stratenú formu.
Rashford stále nenašiel stratenú formu.AFP
Bývalý obranca Manchestru United Rio Ferdinand (45) sa domnieva, že Marcus Rashford (26) možno bude musieť opustiť klub z Old Traffordu, ak ešte chce oživiť svoju kariéru. Angličan v tejto sezóne zaknihoval len osem zásahov v 36 vystúpeniach, čo je ďaleko od jeho najlepšej 30-gólovej méty.

Rashford čelil aj kritike za svoje správanie mimo ihriska. Koncom januára sa objavili správy, že strávil večer v nočnom klube v Belfaste a potom vynechal tréning United. Manažér United Erik ten Hag označil toto rozhodnutie po októbrovej porážke 0:3 v derby s Manchestrom City za neprijateľné.

Spomínaný Ferdinand sa domnieva, že reprezentant Anglicka by sa mal zamyslieť nad ľuďmi, ktorými sa obklopuje, a možno uvažovať o odchode z klubu. Jeho miesto v národnom tíme pre EURO 2024 by mohlo byť ohrozené. "Myslím si, že teraz je kľúčový moment v jeho kariére, už nie je dieťa," povedal niekdajší bek pre podcast Sky Bet's Stick to Football a dodal:

"Mám pocit, že ho čaká veľké rozhodnutie. Musí sa pozrieť na to, kto je okolo neho. Sú to tí správni ľudia? Umožňujú mu, aby sa ospravedlňoval za zatvorenými dverami? Alebo mu hovoria 'pozri sa na seba a buď zodpovedný za to, čo robíš'?"

Bývalý anglický stopér pokračoval prirovnaním k svojej situácii: "Keď som odchádzal z West Hamu do Leedsu, mohol som ísť do Chelsea, to je asi klub, do ktorého by som v tom čase išiel radšej. Ale dôvod, prečo som išiel do Leedsu, bol ten, že to bolo mimo Londýna a ľudí okolo mňa, od ktorých som sa potreboval dostať preč."

Medzitým bývalý kapitán United Roy Keane naznačil, že staromódnejší prístup by umožnil Rashfordovi viac prispieť tímu Red Devils, ktorý v súčasnosti stráca 11 bodov na prvú štvorku Premier League.

"Môže mať výpadky alebo prepad formy, ale určite si futbal neužíva. A čo ľudia okolo neho, rodina, manažér, ktorí sa mu každý deň venujú? Nie je nič zlé na staromódnom nakopnutí do zadku a slovách 'poď, potrebujeme od teba viac'," myslí si Keane.