Cítim sa mizerne, priznal Klopp po ďalšom zakopnutí. Chýbalo nám presvedčenie, myslí si

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Cítim sa mizerne, priznal Klopp po ďalšom zakopnutí. Chýbalo nám presvedčenie, myslí si

Klopp nebol so svojím tímom spokojný.
Klopp nebol so svojím tímom spokojný.AFP
Jürgen Klopp (56) povedal, že Liverpoolu chýbalo presvedčenie o samom sebe pri šokujúcej domácej prehre 0:1 s Crystal Palace, ktorá v nedeľu otriasla so šancami Reds na zisk titulu v Premier League.

Liverpool - Crystal Palace 0:1

Kloppovi zverenci neprehrali na Anfielde pred štvrtkovou porážkou 0:3 s Atalantou vo štvrťfinále Európskej ligy vo všetkých súťažiach dlhých 14 mesiacov.

Nemec sa v nedeľu nedočkal reakcie, v ktorú dúfal, keďže Crystal Palace sa v prvom polčase po nemastnom-neslanom výkone domácich ujal skorého vedenia prostredníctvom Eberechiho Ezeho.

Liverpool sa po prestávke výrazne zlepšil, ale rovnako ako v posledných týždňoch, tak aj teraz doplatil na plytvanie šancami pred bránou súpera. Hostia aj vďaka tomu udržali len druhé víťazstvo v ostatných 10 dueloch.

"Cítim sa mizerne, na 100 percent. Prvý polčas nám narobil problémy, ktoré sme nedokázali vyriešiť v druhom. V prvom polčase sme chceli predviesť reakciu na posledný zápas. Videli sme síce reakciu, len nie takú, akú sme chceli. Bolo vidieť, že mužstvo o sebe nebolo úplne presvedčené. Chýbalo nám presvedčenie," nechal sa počuť Klopp.

Prehra znamená, že Liverpool je šesť stretnutí pred koncom sezóny Premier League dva body za Manchestrom City. Pred návratom na Anfield čakajú zverencov Kloppa tri merania síl vonku, počas nasledujúcich dvoch týždňov sa predstavia na pôde Fulhamu, Evertonu a West Hamu.

"Eze bol pri góle v šestnástke úplne voľný, to sa nemôže stávať. Boli aj ďalšie momenty, kde sme jednoducho nedržali spolu. V druhom polčase to bola dobrá domáca hra, mali sme mnoho šancí, z ktorých mohol byť gól. Nakoniec to však nestačilo, musíme si to priznať," pokračoval Klopp.

Šéf Liverpoolu vie, že jeho hráči musia získať späť svoju najlepšiu formu, aby mali šancu ukončiť jeho pôsobenie na lavičke ziskom len druhého ligového titulu za posledných 34 rokov. 

"Ak budeme hrať ako v prvom polčase, prečo by sme mali vyhrať ligu? Ak budeme hrať ako v druhom, môžeme zápasy vyhrávať. Ak hráme naplno, potom máme veľkú silu, ale dnes sme tak nehrali, a preto sme prehrali."

Prezradil, že jeho hráči neopakovali chyby z Old Trafford, no zároveň od nich neprišla reakcia na dva neuspokojivé výsledky v krátkom čase: "Problémy, ktoré sme mali v zápasoch s United, boli úplne iné. Prehrali sme tam viac ako zápas a očakávali sme reakciu."

Situácia na čele Premier League.
Situácia na čele Premier League.Flashscore

Liverpool vyhral len tri z posledných ôsmich súbojov vo všetkých súťažiach a Andy Robertson vyjadril ľútosť nad stratou formy na oboch koncoch ihriska, ktorá prichádza v závere sezóny.

"Momentálne máme problém udržať si čisté konto. Neviem, koľko sme ich mali za posledných 10 alebo 15 duelov, ale nebude ich veľa. Odkedy sme sa vrátili po reprezentačných povinnostiach, asi sme neboli takí klinickí pred bránou, čo pri ceste za titulmi a trofejami nie je dobré," zamyslel sa kapitán Škótov.

"Zjavne sme sa dostali do problémov so strieľaním gólov. Na Anfielde sme ich nedali už dva zápasy po sebe, čo je veľmi, veľmi zriedkavé," dodal.

Crystal Palace vyhral prvýkrát po piatich zápasoch a len druhý raz pod vedením nového trénera Olivera Glasnera.

"Je to fantastické víťazstvo, gratulujem svojmu tímu za výkon v prvom polčase, šance ktoré si vytvoril a za zápal i prístup v druhom dejstve. V Deanovi sme dnes mali skvelého brankára a obrana ukázala veľké odhodlanie. To je dôvod, prečo sme si udržali čistý štít," povedal rakúsky tréner.