Tvrdá rana od Crystal Palace pre The Reds, Aston Villa šokovala Arsenal

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tvrdá rana od Crystal Palace pre The Reds, Aston Villa šokovala Arsenal

Aktualizované
Liverpool si prehrou skomplikoval boj o titul.
Liverpool si prehrou skomplikoval boj o titul.Profimedia
V nedeľu pokračovalo 32. kolo anglickej Premier League tromi duelmi. V akcii sa predstavili dva celky bojujúce o titul. Liverpool na úvod zlyhal na svojom trávniku, keď podľahol Crystal Palace 0:1. West Ham nestačil na Fulham, s ktorým ťahal za kratší koniec výsledkom 0:2. Prekvapenie dokončil Arsenal, ktorý nezvládol zápas s Aston Villou a prehral 0:2.

Liverpool - Crystal Palace 0:1

Po remíze 2:2 s United si chceli hráči trénera Kloppa napraviť chuť pred svojimi fanúšikmi, keď privítali o záchranu bojujúci celok Crystale Palace. Lenže už v 14. minúte si skomplikovali cestu za tromi bodmi a zároveň i za titulom. Pred malým vápnom zostal osamotený Eberechi Eze a zblízka prekonal Alissona. Brazílčan sa vrátil medzi tri žrde prvýkrát od úvodu februára.

Liverpool tak inkasoval v deviatom domácom vystúpení v rámci Premier League v rade. Je to ich najdlhšia séria bez čistého konta doma od tej poslednej, ktorú mužstvo ťahalo od decembra 96 do mája 99. Vtedy rovnako v deviatich stretoch súperi proti The Reds skórovali. V osemnástej minúte pripomenul van Dijk priaznivcom Stevena Gerrarda, keď sa na polovici pošmykol, ale Mateta v nájazde gólmana síce prekonal, no na čiare ho zachránil vracajúci sa Robertson

Obrovskú príležitosť zahodil na vyrovnanie Núñez. Po rohovom kope mieril z hranice päťky prudko do stredu brány, kde bol pripravený Henderson. Uruguajčan zahodil v prebiehajúcom ročníku 25 gólových príležitostí, čím sa zaradil na druhú priečku za Erlinga Haalanda (30). 

Palace sa stali prvým tímom, ktorý dokázal zdolať mužstvo Jürgena Kloppa trikrát na Anfielde (2015, 2017, 2024). Ukončili im tak 28-zápasovú domáci sériu bez prehry (22-6-1). Liverpoolčania zaznamenali tretiu prehru v ligovej sezóne a po víkende klesnú v tabuľke na tretiu priečku. Druhý Arsenal (71) má lepšie skóre a zápas k dobru. Tabuľku vedie Manchester City so 73 bodmi. 

West Ham - Fulham 0:2

Kladivári neuspeli po dvoch kolách. V roku 2024 inkasovali desiaty gól ako prví v súbojoch Premier League. Spolu s Lutonom vedú túto nepopulárnu tabuľku. V deviatej minúte sa o to postaral Pereira. Po zmene strán sa presadil ešte raz, čím spečatil konečný rezultát. Dvadsaťosemročný futbalista bol v tejto sezóne už pri desiatich zásahoch (3+7). 

Arsenal - Aston Villa 0:2

Šokujúcu nedeľu dokonali hráči Gunners. Ako Liverpool, ani oni nezvládli svoj súboj na domácom trávniku a zlyhali v najhoršom možnom čase. V tabuľke sú tak druhí, o dva body za lídrom Manchestrom City. Unai Emery sa s jeho zverencami postaral o to, že Arsenal prišiel o svoju jedenásťzápasovú sériu bez prehry v roku 2024. 

Villans udreli v samom závere duelu. Totálne šokovali domácich v priebehu troch minút. Najskôr sa presadil Bailey a po ňom Watkins. Pre druhého menovaného to bol devätnásty presný zásah v ročníku, ktorým sa zaradil na zoznam najlepších strelcov v jednom ročníku a pripojil sa k Bentekemu a jeho zápisu z 12/13.