Ten Hag pracuje na prestupovom pláne. Je pripravený, ale musíme ho zrealizovať, vraví

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Ten Hag pracuje na prestupovom pláne. Je pripravený, ale musíme ho zrealizovať, vraví
Erik ten Hag bude od vedenia žiadať nového útočníka.
Erik ten Hag bude od vedenia žiadať nového útočníka.AFP
Manažér Erik ten Hag (54) pred sobotňajším zápasom Premier League s Bournemouthom povedal, že Manchester United potrebuje nového útočníka, ktorý by mu pomohol dostať sa z gólových problémov.

Futbalisti Manchestru United strelili v tejto ligovej sezóne 45 gólov, čo je najmenej spomedzi prvých 10 tímov v tabuľke. Dvadsaťjedenročný Dán Rasmus Hojlund, ktorý prišiel minulý august za 72 miliónov libier, sa presadil 13-krát v 34 vystúpeniach vo všetkých súťažiach.

Anthony Martial skóroval v tejto sezóne len v dvoch prípadoch, od januára je zranený a predpokladá sa, že po sezóne na Old Trafford skončí. Streleckej bilancii síce výrazne pomohol argentínsky ľavý krídelník Alejandro Garnacho s deviatimi trafami v 41 dueloch, no Marcus Rashford, ktorý v minulej sezóne nastrieľal 30 gólov, ich v 38 zápasoch vsietil len osem.

Ten Hag zavrhol možnosť podpisu útočníka v januárovom prestupovom období s odvolaním sa na pravidlá finančnej fair-play, ale teraz potvrdil plány pred novou sezónou.

"Myslím si, že by to pomohlo," povedal holandský manažér v piatok novinárom v súvislsoti s príchodom nového zakončovateľa. "Potrebujete viac možností. Potrebujete mať zdvojený každý post."

"Na niektorých pozíciách sme v tejto sezóne nemali na výber, pozícia útočníka či ľavého obrancu, čo má negatívny vplyv na výsledky. V pozadí pracujeme so skautmi na pláne. Plán je pripravený, ale musíme ho zrealizovať."

Manažér dodal, že je otvorený nápadom nových majiteľov klubu a dúfa, že budú spolupracovať. "Verím novému vedeniu, že bude pracovať čo najrýchlejšie a prinesie nové dobré štruktúry, ktoré dokážu plány zrealizovať. Máme spôsob, akým chceme hrať, máme vytypované profily hráčov. Posily musia zodpovedať profilom, ktoré chceme," dodal ten Hag.

Red Devils boli pred víkendom v ligovej tabuľke na šiestom mieste so ziskom 49 bodov, pričom do konca sezóny ešte odohrajú sedem duelov.

Bournemouth - Manchester United (sobota, 18:30)