Salah sa zapísal do histórie, krásne góly United. Liverpool stratil body v boji o titul

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Salah sa zapísal do histórie, krásne góly United. Liverpool stratil body v boji o titul
Salah prepisoval historické štatistiky.
Salah prepisoval historické štatistiky.Profimedia
Futbalisti Manchestru United remizovali na domácej pôde v nedeľnom zápase 32. kola anglickej Premier League s Liverpoolom 2:2.

Manchester United - Liverpool 2:2

Vôbec prvýkrát od októbra 2015 nevystrelil Manchester United doma ani raz v prvom polčase ligového duelu, zatiaľ čo Liverpool mal až 15 streleckých pokusov. Do vedenia poslal hostí Luis Díaz, ktorý sa na góle podieľal zakaždým v posledných troch vystúpeniach (1+2). The Reds udreli desiaty raz po rohovom kope.

Asistoval Darwin Núñez a v roku 2024 prispel už na pätnásty presný zásah. Vyššie číslo majú na konte iba Palmer a De Bruyne. Po zmene strán ale domáci hráči predviedli obrat. Bruno Fernandes vsietil 50. gól v Premier League iba ako tretí Portugalčan, keď vystihol zlú prihrávku Quansaha a postaral sa o nádherný zásah zo 45 metrov.

Navyše v 67. minúte sa Kobbie Mainoo až príliš jednoducho otočil v pokutovom území súpera a parádnou strelou do rohu brány poslal hostiteľa do vedenia. Stal sa najmladším hráčom svojho klubu, ktorý v lige skóroval proti Liverpoolu (18 rokov, 354 dní) a dokázal to ako prvý 18-ročný futbalista od mája 2005, keď sa presadil Cesc Fàbregas.

Domáci však prišli o zraneného Rashforda. Mohamed Salah v závere vyrovnal z pokutového kopu a stal sa prvým hráčom histórie, ktorý skóroval v štyroch ligových zápasoch po sebe proti United na jeho pôde. Zároveň má najviac gólov na Old Trafforde spomedzi futbalistov súpera (9), z toho šesť v PL.

Egypťan sa celkovo trafil do siete manchesterského klubu už štrnásty raz, ide o jeho najobľúbenejšieho protivníka v celej kariére. Erik ten Hag ešte neprehral ligový duel proti Liverpoolu (2-1-0).

Reds sa po remíze nachádzajú na druhom mieste, na ktorom majú rovnaký počet 71 bodov ako vedúci Arsenal. Tretí Manchester City stráca na toto duo jediný bod. United ostali na šiestej priečke, majú o jeden bod viac ako siedmy West Ham, ale aj jeden duel k dobru. Na piaty Tottenham strácajú osem bodov.