Šeftréner Leverkusenu o krajanovi Højlundovi: Nevybrúsený hráč s veľkou kvalitou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Šeftréner Leverkusenu o krajanovi Højlundovi: Nevybrúsený hráč s veľkou kvalitou
Højlund má za sebou zaujímavú cestu.
Højlund má za sebou zaujímavú cestu.Reuters
Keld Bordinggaard (61), šéftréner Bayeru Leverkusen, je ohromený svojím krajanom Rasmusom Højlundom (21). Podľa neho je dánsky útočník ešte stále neobrúseným diamantom, ale má obrovský potenciál.

Bordinggaard v exkluzívnom rozhovore pre portál Tribalfootball.com začal vysvetlením: "Pouličný futbalista je často vnímaný ako kreatívny hráč s vlastným štýlom, ale takto sa naňho nepozerám. Podľa mňa je pouličný futbalista technicky nadaný hráč, ktorý rýchlo robí správne rozhodnutia."

Ešte počas aktívnej kariéry si Bordinggaard štyrikrát obliekol dres Dánska, sám seba rád definuje ako pouličného hráča, pričom do tohto obrazu zapadá aj Florian Wirtz - talent z radov Leverkusenu. Nemec je s najväčšou pravdepodobnosťou predurčený na veľké úspechy. Ďalším príkladom má byť práve aj Rasmus Højlund.

"Je nevybrúsený, no s veľkou kvalitou. Hráč, ktorý sa veľmi dobre prepája s kolegami okolo seba. V FC Kodaň dostal veľmi dobrú školu. Možno dokonca lepšiu, ako oni sami vôbec vedeli," hovorí Bordinggaard o útočníkovi, ktorého klub z dánskej metropoly uvoľnil rakúskemu Sturmu Graz.

Højlund momentálne hráva v Premier League.
Højlund momentálne hráva v Premier League.Profimedia

Stalo sa tak skôr, ako sa Højlund stihol v Kodani výraznejšie presadiť. Sturm ho veľmi rýchlo predal do Atalanty do Serie A. V krátkom čase na ňom slušne zarobil. Je zaujímavé, že oba kluby videli v Højlundovi niečo, čo jeho materský nevidel.

"Sturm si jednoznačne všimol hráča, ktorý by im mohol pomôcť. To, že sa takto vyvinie, nikto nečakal. Je zrejmé, že Kodaň by ho nepustila, ak by si to všimla skôr. Takto to dopadne, keď do rovnice vstúpia ľudia a našťastie to vidíme stále. Vývoj futbalistu nemôžete dať do vzorca, je tu jednoducho príliš veľa premenných," povedal Bordinggaard o Dánovi, ktorý už háji farby Manchestru United.