Čo je dôvodom vysedávania na lavičke? Hojbjerg netuší, prečo v drese Tottenhamu nehráva

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Čo je dôvodom vysedávania na lavičke? Hojbjerg netuší, prečo v drese Tottenhamu nehráva

Hojbjerg po viac ako mesiaci odohral opäť 90 minút.
Hojbjerg po viac ako mesiaci odohral opäť 90 minút.Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix
Na rozdiel od minulej sezóny Pierre-Emile Hojbjerg (28) od nástupu Angeho Postecogloua (58) do funkcie manažéra Tottenhamu veľa času na zápas nedostal. Dán však tvrdí, že vysvetlenie, prečo už nie je v základnej zostave lídra tabuľky Premier League, doposiaľ neprišlo.

Hojbjerg v tomto ročníku sledoval každý zápas z lavičky, čo je v ostrom kontraste s minulým obdobím, keď pod vedením Antonia Conteho pravidelne nastupoval. Defenzívny stredopoliar dostal na tlačovej konferencii dánskej reprezentácie otázku, prečo prišiel o miesto v základnej zostave Tottenhamu, ale nedokázal dať jasnú odpoveď.

"Hráme odlišnú formu futbalu ako minulý rok a máme nový trénerský tím, ktorý pracuje naozaj kvalitne," vravel Hojbjerg a pokračoval:

"V lige máme dobrú pozíciu. Rozvíjame sa, takže je dôležité, aby sme držali krok. Je jasné, že som nehral toľko, ako som bol zvyknutý, ale je to niečo, čo si beriete so sebou a akceptujete to. Poučíte sa a pochopíte, že s tým treba niečo urobiť."

Hojbjerg sa v tejto sezóne ocitol na lavičke Spurs
Hojbjerg sa v tejto sezóne ocitol na lavičke SpursProfimedia

V Tottenhame má zmluvu do roku 2025 a tvrdí, že nedostal žiadne vysvetlenie, prečo austrálsko-grécky tréner uprednostňuje iných hráčov. "Tento dialóg neprebehol. Môj prístup k tomu je taký, že sa sústredím na veci, s ktorými môžem niečo urobiť. Využijem svoju energiu, aby som pomohol tímu, ak ma o to požiadajú. Dobre trénujem a držím sa pri zemi," hovoril Dán a dodal:

"Nepotreboval som, aby za mnou niekto prišiel a buď na mňa ukázal prstom, alebo ma potľapkal po chrbte. V skutočnosti ma to až tak veľmi netrápi. Z mojej strany je to celkom jednoduché, snažím sa prispieť tým, čím môžem."

Dánsko a Hojbjerg sa najbližšie predstavia v akcii v utorok 17. októbra, keď sa Severania v kvalifikácii majstrovstiev Európy stretnú so San Marínom.