Po raketovom štarte do ligy prišla zmena. Tottenham ulovil funkcionára z Aston Villy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Po raketovom štarte do ligy prišla zmena. Tottenham ulovil funkcionára z Aston Villy

Lange pozitívne zapôsobil v Aston Ville.
Lange pozitívne zapôsobil v Aston Ville.Reuters
Tottenham vymenoval Johana Langeho (43), bývalého globálneho riaditeľa futbalového rozvoja Aston Villy, za svojho nového šéfa technického úseku.

Britské médiá uvádzajú, že Lange nahradí Fabia Paraticiho, ktorý začiatkom tohto roka odstúpil z funkcie výkonného riaditeľa "Spurs" po tom, ako bolo zamietnuté jeho odvolanie proti 30-mesačnému zákazu pôsobenia vo futbale. Uložila mu ho Talianska futbalová federácia za jeho úlohu v prestupových transakciách a financiách počas pôsobenia v Juventuse.

"S potešením oznamujeme, že Johan Lange bol vymenovaný za technického riaditeľa s účinnosťou od 1. novembra 2023," uviedol Tottenham vo vyhlásení a dodal: "Lange bude mať na starosti nábor, analýzu a identifikáciu talentov v našich seniorských a akademických tímoch."

Dán bol v roku 2020 vymenovaný za športového riaditeľa Aston Villy, ktorá v minulej sezóne zažívala oživenie pod vedením manažéra Unaia Emeryho, v júni sa stal jej globálnym riaditeľom pre futbalový rozvoj.

"Johan preukázal vynikajúce výsledky pri skautingu a podpise zmlúv s mnohými talentovanými a úspešnými mládežníckymi a seniorskými hráčmi. Je vítanou posilou pri posilňovaní našich futbalových operácií," povedal šéf futbalového klubu Scott Munn.

Klub zo severného Londýna skončil v minulej sezóne na ôsmom mieste a prvýkrát od roku 2010 sa nedostal do európskych pohárov. Momentálne však má za sebou silný štart pod vedením nového manažéra Angeho Postecogloua a po ôsmich zápasoch je na čele Premier League.